Livre
Néerlandais

De magiër

Michael Scott (auteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Een Amerikaanse tweeling is ontsnapt naar Parijs. Een van hen ontwikkelt haar magische gaven, waardoor de ander een verwijdering voelt.
Titre
De magiër
Auteur
Michael Scott 1959-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The magician
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Mynx, 2008
398 p.
ISBN
9789089680099 (hardback)

Commentaires

Sophie en Josh zijn een vrij onopvallende tweeling van 15. In De Alchemist (De Leeswelp 2008, p. 104) kwamen ze in contact met Nicolas Flamel en zijn vrouw Perenelle, twee historische figuren die al eeuwen tot de verbeelding spreken. Nauwelijks enkele weken na hun kennismaking werd de onschuldige façade van Flamel en Perenelle op bijzonder bruuske wijze doorprikt en bleken de tieners opgejaagd wild voor een hele resem onfrisse mythologische en andere figuren. Al snel viel Perenelle in handen van Flamels aartsvijand John Dee, en de tweeling moest met Flamel en de krijgster Scathach verder vluchten.

De Magiër is het vervolg op het eerste deel in deze reeks van Michael Scott, en begint tamelijk spectaculair wanneer de vluchtelingen erin slagen door een leypoort vanuit Ojai naar Parijs te ontsnappen. De magische krachten van Sophie zijn al gewekt, maar die van Josh nog niet. Langzaamaan wordt de afstand tussen broer en zus groter, en ook het wantrouwen van Josh…Lire la suite
De tweeling Sophie en Josh (15) is samen met Nicolas Flamel en de krijger Scathach ontsnapt aan Flamels aartsvijand John Dee. Via een leypoort zijn ze terechtgekomen in Parijs. Dee heeft contact opgenomen met de onsterfelijke Machiavelli die in Parijs woont. Samen maken ze verwoed jacht op het viertal. Dit tweede deel van de serie ‘De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel’ begint waar het eerste deel, ‘De alchemist’*, ophield. De magische krachten van Sophie zijn gewekt, maar die van Josh nog niet. Hierdoor voelt hij voor het eerst een afstand tussen hem en zijn tweelingzus en Flamel vertrouwt hij niet meer, waardoor hij zich eenzaam voelt. Het perspectief wisselt tussen de groep in Parijs en de gevangengenomen Perenelle Flamel op Alcatraz. Het verhaal wordt met veel detail en dialoog verteld. De Ierse auteur heeft er mythologie uit allerlei landen in verweven. Er is veel actie, maar toch bestrijkt het verhaal slechts twee dagen. Achter in het boek staat een toelichting over de…Lire la suite

À propos de Michael Scott

Michael Scott, né le 28 septembre 1959 à Dublin, est un auteur irlandais spécialiste de la mythologie et du folklore.

Biographie

Michael Scott vit à Dublin. Spécialiste de mythologie et de folklore, il a déjà écrit de nombreux textes de fantasy, d'horreur ou de science-fiction, qui ont remporté un tel succès qu'il est considéré en Irlande comme le « roi de la fantasy »[réf. nécessaire]. Malgré cela, seuls les ouvrages cités ci-dessous ont été traduit en langue française.

Publications

Romans

En lire plus sur Wikipedia