Een klinisch psycholoog met de ziekte van Parkinson gelooft niet dat de 14-jarige boezemvriendin van zijn dochter de moord op haar vader op haar geweten heeft.
Titre
Boetedoening
Auteur
Michael Robotham
Traducteur
Joost Mulder
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Bleed for me
Éditeur
[Amsterdam]: Dwarsligger, 2018
855 p. ; 12 cm
ISBN
9789049806644 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Opnieuw treedt hoofdpersonage Joe O'Loughlin op als ik-verteller. De klinisch psycholoog heeft de ziekte van Parkinson. Hij is gescheiden, maar woont in de buurt van zijn vrouw en zijn twee dochters, van wie hij zielsveel houdt. Wanneer Sienna, de 14-jarige boezemvriendin van zijn oudste dochter, verdacht wordt van de moord op haar vader, blijft hij in haar onschuld geloven. Met zijn vriend, oud-inspecteur Vincent Ruiz, trekt Joe op onderzoek uit. Ze belanden in heel benarde situaties en doen schokkende ontdekkingen. Een tweede verhaallijn is vakkundig door de eerste geweven. Pas op het einde begrijpt de lezer waarom. De sterke plot en de spitsvondige dialogen typeren de karakters treffend, zodat het echt mensen van vlees en bloed zijn. De discrete, maar voortreffelijke psychologische analyses en de (soms cynische) humor maken van dit boek een regelrechte pageturner. Weer een aanrader van de Australische auteur, wiens romans in 22 talen vertaald zijn, en die in meer dan vijftig landen…Lire la suite

À propos de Michael Robotham

CC BY 2.0 - Image by Mosman Library

Michael Robotham, né le 9 novembre 1960 à Casino, en Nouvelle-Galles du Sud, en Australie, est un écrivain australien, auteur de roman policier.

Biographie

Après des études à Gundagai et Coffs Harbour, en 1979 il commence sa carrière comme journaliste pour The Sun (en), un journal de Sydney. En 1986, il part pour Londres où il travaille pour différents journaux britanniques, dont The Mail on Sunday. En 1993, il devient nègre littéraire, collaborant à l'écriture d'une quinzaine de biographies pour des personnalités des arts, de la politique et du sport.

De retour à Sydney, il publie en 2004 son premier roman, The Suspect, premier volume d'une série consacrée à Joseph O'Loughlin, psychologue londonien secondant dans ses enquêtes Vince…En lire plus sur Wikipedia