Livre
Néerlandais

Over de grens

Michael Connelly (auteur), Gert Van Santen (traducteur)
Titre
Over de grens
Auteur
Michael Connelly
Traducteur
Gert Van Santen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Crossing
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2016
379 p.
ISBN
9789022576977 (paperback)

Commentaires

Harry Bosch is, ten onrechte, geschorst door de politie van Los Angeles. Hij wordt gevraagd door een advocaat om mee te werken aan een onderzoek. Daardoor maakt Bosch zich onmogelijk bij zijn vroegere collega's. Een van moord verdachte man lijkt het slachtoffer van een valstrik. Bosch ontdekt dat er gaten zitten in het politieonderzoek en hij gaat op zoek naar een moordenaar die nog vrij rondloopt. Tijdens deze zoektocht weet hij op het nippertje zelf aan een aanslag te ontkomen. Bosch is de hoofdpersoon in meer boeken van deze schrijver. Hij komt naar voren als een man van vlees en bloed, en hoewel hij over haast bovennatuurlijke krachten lijkt te beschikken, komt hij toch geloofwaardig over. Het verhaal is vlot leesbaar, met veel dialogen en acties. De spanning wordt vanaf het begin geleidelijk opgevoerd. De afloop is verrassend en zeer bevredigend. Een aanrader voor liefhebbers van een spannende thriller.

À propos de Michael Connelly

CC BY 2.0 - Image by Mark Coggins from San Francisco

Michael Connelly, né le 21 juillet 1956, est l'un des principaux écrivains américains de romans policiers, relatant notamment les enquêtes de son héros récurrent Harry Bosch.

Biographie

Michael Connelly est né le 21 juillet 1956 à Philadelphie. Il déménage avec ses parents en Floride en 1968. Il est diplômé de l'université de Floride, avec un bachelor's degree en journalisme en 1980. Il travaille ensuite comme journaliste à Daytona Beach et Fort Lauderdale (Floride). Il se marie en 1984 avec Linda McCaleb, qu'il a rencontrée à l'université. En 1986, il est le co-auteur d'un article sur les rescapés du crash du vol 191 Delta Air Lines, qui figure parmi les finalistes pour le prix Pulitzer, ce qui lui permet de devenir chroniqueur judicia…En lire plus sur Wikipedia