Livre
Néerlandais
Wanneer een dievegge een onverwacht grote buit maakt in Las Vegas, steekt ze zich daarmee in een wespennest.
Titre
Maanstand
Auteur
Michael Connelly
Langue
Néerlandais
Titre original
Void moon
Éditeur
Amsterdam: De Boekerij, 2000
283 p.
ISBN
90-225-2721-2

Commentaires

De Amerikaanse thrillerauteur Michael Connelly haalde wat betreft kwaliteit, verkoopcijfers en vertalingen hoge scores. Zijn boeken met als hoofdpersonage inspecteur Harry Bosch, munten uit op stuk van stijl en intrige. Met Maanstand slaat de auteur thans een nieuwe weg in, ditmaal met een vrouwelijk hoofdpersonage, en het is afwachten geblazen of de schrijver met Cassie Black een nieuwe reeks zal aanvatten.
De dame is alvast geen lieverdje. Ze heeft in het verleden reeds een celstraf uitgezeten en haar partner en minnaar Max, met wie ze haar laatste kraak plande, is destijds in bizarre omstandigheden om het leven gekomen. Daar waar ze destijds faalde in het verdonkeremanen van gewonnen geld uit een van de hotelkamers van casinogokkers in Las Vegas, is ze bereid het opnieuw te proberen. Cassie weet dat een misstap haar zo weer terug in de gevangenis zal doen belanden, maar ze rekent erop dat deze laatste klus een nieuwe wereld voor haar zal openen.
De auteur kent het kl…Lire la suite
In de gevangenis heeft Cassie Black een dochtertje gekregen en afgestaan voor adoptie. Als ze na een gevangenisstraf van jaren wegens insluiping en diefstal voorwaardelijk op vrije voeten is, ontdekt ze dat de pleegouders van haar dochtertje naar Frankrijk gaan emigreren, zodat ze haar kind nooit meer zal zien. Ze wil nog één keer een grote slag slaan en met haar dochtertje verdwijnen naar een ver land. Ze krijgt van een oude vriend een tip en steelt een koffertje met geld, maar daarin blijkt veel meer te zitten dan verwacht. In feite is ze verzeild geraakt in een transactie van de maffia en die zal koste wat het kost het geld terug willen hebben. Zowel haar eigen leven als dat van de tipgever en haar dochtertje lopen gevaar, temeer omdat de man die voor de maffia het zaakje op moet knappen nog een oude rekening met haar heeft te vereffenen. Een zwak punt van het verhaal is dat Cassie Black wel over heel bijzondere technische gaven (en gereedschappen) beschikt om overal moeiteloos bin…Lire la suite

À propos de Michael Connelly

CC BY 2.0 - Image by Mark Coggins from San Francisco

Michael Connelly, né le 21 juillet 1956, est l'un des principaux écrivains américains de romans policiers, relatant notamment les enquêtes de son héros récurrent Harry Bosch.

Biographie

Michael Connelly est né le 21 juillet 1956 à Philadelphie. Il déménage avec ses parents en Floride en 1968. Il est diplômé de l'université de Floride, avec un bachelor's degree en journalisme en 1980. Il travaille ensuite comme journaliste à Daytona Beach et Fort Lauderdale (Floride). Il se marie en 1984 avec Linda McCaleb, qu'il a rencontrée à l'université. En 1986, il est le co-auteur d'un article sur les rescapés du crash du vol 191 Delta Air Lines, qui figure parmi les finalistes pour le prix Pulitzer, ce qui lui permet de devenir chroniqueur judicia…En lire plus sur Wikipedia