Biografie van Nikola Tesla (1856-1943), uitvinder van o.a. de wisselstroomgenerator, over de moeilijkheden die hij in Amerika ondervond, o.a. met Thomas Edison, om zijn uitvindingen van de grond te krijgen.
Titre
Tesla / written and directed by Michael Almereyda
Directeur
Michael Almereyda
Acteur
Ethan Hawke 1970- Eve Hewson Kyle MacLachlan
Compositeur
John Paesano
Langue
Anglais
Éditeur
Dutch Filmworks, 2020
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2020
Durée
98 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8719372009192

Commentaires

Amerikaanse biografische film (2020) van Michael Almereyda (Marjorie Prime, The experimenter) over Nikola Tesla (1856-1943), uitvinder van o.a. de wisselstroomgenerator. Met Ethan Hawke (First reformed, Maggie’s plan, Boyhood), Ian Lithgow en Eve Hewson (Robin Hood, Papillon). Tesla heeft het zwaar om zijn nieuwe uitvindingen van de grond te krijgen en is boos over de hebzucht van zijn concurrent en voormalige baas Thomas Edison. Als Europeaan kan hij moeilijk aarden in Amerika, dat pas begint aan zijn industriële revolutie en het intellectueel eigendom nog goed moet regelen. Beoordeling IMDb: 6,4. Nick Allen (RogerEbert.com 4-2-’20): Tesla is een totaal losgeslagen biopic, zodanig dat het niet meer te volgen is. David Ehrlich (IndieWire 28-1-‘20): De film doet recht aan de werkelijke genialiteit van Tesla (beoordeling: B). Dan Mecca (The Film Stage 2-2-’20): Almereyda's films zijn een testament voor de onafhankelijke geest. Het in beeld brengen van wanordelijke creativiteit is bewond…Lire la suite

À propos de Michael Almereyda

Michael Almereyda est un réalisateur et scénariste américain né le 7 avril 1959 à Overland Park, au Kansas, États-Unis.

Biographie

Filmographie

  • 1985 : A Hero of Our Time (court-métrage)
  • 1990 : Twister (en)
  • 1992 : Another Girl Another Planet
  • 1993 : Aliens (court-métrage)
  • 1994 : Nadja
  • 1995 : At Sundance (documentaire)
  • 1997 : The Rocking Horse Winner (court-métrage)
  • 1998 : The Eternal: Kiss of the Mummy (Trance)
  • 2000 : Hamlet
  • 2002 : Happy Here and Now
  • 2003 : This So-Called Disaster: Sam Shepard Directs the Late Henry Moss (documentaire)
  • 2004…En lire plus sur Wikipedia