Bande dessinée
Néerlandais

Taxi comitée

Merho (auteur), Rik Dewulf (collaborateur), Peter Koeken (collaborateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus

Als Kiekeboe door zijn baas Van de Kasseien ontslagen wordt, moet hij op zoek naar een andere job. Hij wordt chauffeur bij taxibedrijf Taxi Comitée. Zo komt hij in aanraking met de duistere kanten van het nachtleven in de grootstad. een gewelddadige portiersbende, diamantensmokkel, een extravagante megadancing,... Spilfiguur achter dit alles is de mysterieuze Oost-Europese gangster Baxpell. Ter

Titre
Taxi comitée
Auteur
Merho
Collaborateur
Rik Dewulf Peter Koeken
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2010
46 p. : ill.
ISBN
9789002229121 (paperback)

Commentaires

Na een minder geslaagde uitstap in het verleden (De Heeren van Scheurbuyck) en een gerecycleerd nummer (In tweevoud) eindelijk nog eens een echte 'Kiekeboe'. De proloog gooit reeds hoge ogen. De familie Kiekeboe maakt zich op voor het zich aandienend avontuur. Marcel neemt zijn tekst nog eens door, de dames discussiëren welke fond de teint ze zullen gebruiken. Konstantinopel klaagt. Hij heeft geen rol gekregen en is zogezegd op bosklassen vertrokken. In werkelijkheid zit hij boven op zijn kamer, waar hij van Merho de tijd moet zoekmaken met computerspelletjes en zakken chips. Nopel richt zich met zijn klachten rechtstreeks tot de lezers. Album 26 is opeens heel dichtbij.

Een degelijke strip stoelt op een sluitend verhaal en Taxi Comitée maakt dit volledig waar. De firma van mijnheer Van de Kasseien heeft woekerwinsten gemaakt en om die winsten te vrijwaren, dient er personeel af te vloeien. Logisch gevolg: Marcel staat op straat. Via het uitzendbureau van …Lire la suite
Een Vlaamse krantenstrip, vol humor en avontuur, gericht op de hele familie. Daarin schuilt ook de kracht van deze strip: de herkenbaarheid van de situaties, de afwisseling en de vele, meest op stereotypen gebaseerde grappen. De wat statisch opgezette tekeningen zijn uitgevoerd in een deels karikaturale, deels realistische stijl, met filmisch gezien, slapstick-invloeden. De lay-out is rustig waardoor kinderen het geheel goed kunnen volgen. Omdat deze strip ook in provinciale Nederlandse kranten verschijnt, is zijn bekendheid bij het publiek redelijk groot.

À propos de Merho

CC BY 3.0 - Image by Andrew

Robert Merhottein, connu sous le pseudonyme de Merho, est un dessinateur et scénariste de bandes dessinées flamand (Belgique).

Il est l'auteur de la série Fanny et Cie, publiée aux Éditions Standaard. Il est citoyen d'honneur de sa ville natale, Zoersel. Sa femme Ria effectue la mise en couleurs de la série.

Biographie

Il est né à Anvers le 24 octobre 1948. Il a grandi en lisant des bandes dessinées comme Bob et Bobette, Piet Pienter en Bert Bibber et Nero, à l'origine de sa vocation et de son futur métier.

Il a étudié à la Sint-Lukas Art School de Bruxelles dans les années 60. Ses premières œuvres, Comi en Dakske et Zoz and Zef, datent de son adolescence. Ensuite il a travaillé cinq ans comme assistant pour la série Jerom and Pats au studio Vandersteen puis il a créé sa …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions