Bande dessinée
Néerlandais

Schatjes op zolder

Merho (auteur), Rik Dewulf (collaborateur), Peter Koeken (collaborateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
In DE NAAKTE WAARHEID krijgen de Kiekeboes bezoek van Felix, een preutse oom van Charlotte. De man is erg rijk en de familie wil bij hem op een goed blaadje - en in zijn testament - staan. Maar dan duiken er plots naaktfoto's van Fanny op in de Playfair! Oom Felix mag die absoluut niet te zien krijgen!In DE GROTTEN VAN ANN raakt Marcel Kiekeboe weer eens verstrikt in een vervelende situatie dankzi
Contenu
De naakte waarheid
De grotten van Ann
Titre
Schatjes op zolder
Auteur
Merho
Collaborateur
Rik Dewulf Peter Koeken
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2012
48 p. : ill.
ISBN
9789002247750 (paperback)

Commentaires

In dit deel van de stripserie 'De Kiekeboes' staan twee verhaaltjes, getekend in de bekende stijl van Merho. In het eerste verhaal komt een vrijgezelle, ogenschijnlijk preutse rijke oom op bezoek bij de Kiekeboes. Ze doen er alles aan om in het gevlij van de oom te komen met oog op een grote erfenis. Tegelijkertijd verschijnt de dochter in een naaktserie in het blad 'Playfair' en juist dit blad moet buiten het bereik blijven van de oom, terwijl hij er wel om vraagt. In het tweede verhaal moet vader Kiekeboe de plaats innemen van zijn baas bij een survivaltocht voor managers. Maar het bedrog van de baas komt natuurlijk uit. Want niet alleen speelt de baas vals, hij gaat ook nog eens vreemd met het dienstmeisje van het hotel waar hij logeert. Niet al te ingewikkelde verhaaltjes, goed voor een half uurtje leesplezier. Wellicht wat minder geschikt voor jongere lezers in verband met de (niet in beeld gebrachte) naaktreportage van de dochter/zus en het overspel van de baas.

À propos de Merho

CC BY 3.0 - Image by Andrew

Robert Merhottein, connu sous le pseudonyme de Merho, est un dessinateur et scénariste de bandes dessinées flamand (Belgique).

Il est l'auteur de la série Fanny et Cie, publiée aux Éditions Standaard. Il est citoyen d'honneur de sa ville natale, Zoersel. Sa femme Ria effectue la mise en couleurs de la série.

Biographie

Il est né à Anvers le 24 octobre 1948. Il a grandi en lisant des bandes dessinées comme Bob et Bobette, Piet Pienter en Bert Bibber et Nero, à l'origine de sa vocation et de son futur métier.

Il a étudié à la Sint-Lukas Art School de Bruxelles dans les années 60. Ses premières œuvres, Comi en Dakske et Zoz and Zef, datent de son adolescence. Ensuite il a travaillé cinq ans comme assistant pour la série Jerom and Pats au studio Vandersteen puis il a créé sa …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions