Bande dessinée
Néerlandais

De dode brievenbus

Merho (auteur), Kristof Fagard (collaborateur), Peter Koeken (collaborateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Nonkel Vital is dood! Net nu alles zo goed leek te gaan: gids in het brouwerijmuseum, een actief sociaal leven en... een nieuwe Grote Liefde! Wanneer Marcel die grote liefde ziet rondsluipen aan het huis van Nonkel Vital, vermoedt hij dat er meer aan de hand is... En dan vindt Nopel de fi etsspelden waarmee Nonkel Vital begraven werd. In een speelgoedwinkel...
Titre
De dode brievenbus
Auteur
Merho
Collaborateur
Kristof Fagard Peter Koeken
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2014
48 p. : ill.
ISBN
9789002251320 (paperback)

Commentaires

Het 141ste deel van de komische familiestrip 'De Kiekeboes'. De serie is in Vlaanderen heel populair, staat dagelijks in de krant en er verschijnen vier boeken per jaar. De verhalen zijn een combinatie van sitcom en avonturenstrip met een link naar de actualiteit. In 'De dode brievenbus' gaat het om Nonkel Vital, een sociaal actief en geliefd familielid van Marcel Kiekeboe. Vlak nadat hij een grote, nieuwe liefde heeft gekregen, sterft Vital. Marcel Kiekeboe heeft het gevoel dat er iets niet klopt en dat de grote liefde er iets mee te maken heeft. Nonkel Vital blijkt via haar door de veiligheidsdienst te zijn ingezet om een vriend van hem te bespioneren die actief was als dubbelspion. Net zoals de andere delen in de reeks is ook dit pretentieloos amusement met veel clichés, Vlaamse woorden en uitdrukkingen, grappen en (vaak nogal flauwe) woordspelingen.

À propos de Merho

CC BY 3.0 - Image by Andrew

Robert Merhottein, connu sous le pseudonyme de Merho, est un dessinateur et scénariste de bandes dessinées flamand (Belgique).

Il est l'auteur de la série Fanny et Cie, publiée aux Éditions Standaard. Il est citoyen d'honneur de sa ville natale, Zoersel. Sa femme Ria effectue la mise en couleurs de la série.

Biographie

Il est né à Anvers le 24 octobre 1948. Il a grandi en lisant des bandes dessinées comme Bob et Bobette, Piet Pienter en Bert Bibber et Nero, à l'origine de sa vocation et de son futur métier.

Il a étudié à la Sint-Lukas Art School de Bruxelles dans les années 60. Ses premières œuvres, Comi en Dakske et Zoz and Zef, datent de son adolescence. Ensuite il a travaillé cinq ans comme assistant pour la série Jerom and Pats au studio Vandersteen puis il a créé sa …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions