Livre
Néerlandais

Willem Wilnie & Willeke wel

Meneer Zee (auteur), Gitte Vancoillie (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Willem Wilnie en Willeke Wel zijn heel verschillend, maar allebei zijn ze heel erg koppig. Op een kruispunt komen ze elkaar tegen. Omkeerbaar prentenboek met paginagrote expressieve kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Willem Wilnie & Willeke wel
Auteur
Meneer Zee 1976-
Dessinateur
Gitte Vancoillie
Langue
Néerlandais
Titre parallèle
Willem Wilnie en Willeke Wel
Édition
1
Éditeur
Sint-Niklaas: Abimo, 2011
[28] p. : ill.
Note
Keerdruk
ISBN
9789059326606 (hardback)

Commentaires

De twee hoofdpersonages, Willem en Willeke, hebben allebei een willetje, maar waar Willem helemaal niks wil, wil Willeke alles. De ene helft van het boek in keerdruk schetst in enkele scenes het leven van Willeke, de andere helft dat van Willem, van hun geboorte tot hun ontmoeting op het drukste kruispunt van de stad.
Meneer Zee en Gitte Vancoillie drijven de spanning op tot de ontmoeting tussen de twee op de uitklapbare middenpagina’s en kijken daarbij niet op een hyperbool of neologisme meer of minder.
Willem is ‘kanonskogelkoppig’, zijn geboorte is een gargantueske aangelegenheid: ondanks de inzet van tientallen dokters en verpleegsters en een span Brabantse trekpaarden, wil hij niet geboren worden. Als hij groter wordt, gaat het al niet beter: hij is met voorsprong het vervelendste, koppigste jongetje van de klas. Hij droomt ervan een standbeeld te worden. Op een dag is het zover: op het drukste kruispunt van de stad blijft hij opeens stokstijf staan. ‘"Die krijg je nooi…Lire la suite
Dit boek heeft twee omslagen en daarom ook twee personages, die beiden uitblinken in koppigheid. Hun verhalen komen samen op de middelste uitvouwbare pagina. Het ene personage is Willem Wilnie. Willem wil niets, zelfs niet geboren worden. Op weg naar het zwembad wil hij op een kruispunt niet meer verder lopen en blijft hij staan. Het andere personage is Willeke Wel. Willeke wil juist alles heel graag. Het liefste wil ze zo hoog mogelijk klimmen. Op weg naar het zwembad komt ze op het kruispunt Willem tegen die niet meer verder wil lopen. Willem blijft zo lang op het kruispunt staan dat er appelbomen uit zijn oren groeien. Willeke klimt via zijn takken omhoog. Hoe hoger Willeke klimt, hoe hoger Willem zijn takken laat groeien. Het verhaal, dat in het midden eindigt is, misschien wat lastig te begrijpen voor jonge kinderen. Een heel bijzonder prentenboek over koppigheid met felle, vlekkerige illustraties vol wilde vegen, spatten en uitroepen. Er gebeuren allerlei onwaarschijnlijke dinge…Lire la suite