Livre
Néerlandais

Meneer Macaroni gaat picknicken

Max Velthuijs (dessinateur), Jocelyn Wild (auteur), Ineke Ris (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Op een mooie zomermorgen wil meneer Macaroni gaan picknicken met zijn dierenvrienden. Maar het zoeken van een picknickplek die voor alle dieren geschikt is, blijkt nog niet zo eenvoudig. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Meneer Macaroni gaat picknicken
Dessinateur
Max Velthuijs
Auteur
Jocelyn Wild
Traducteur
Ineke Ris
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2015
[28] p. : ill.
Note
Tien jaar na het overlijden van Max Velthuijs verschijnt dit prentenboek over een man die met zijn (dieren)vrienden gaat picknicken. Het boek werd nooit eerder in België of Nederland uitgegeven. Het werd wél in Frankrijk uitgegeven, in 1987, in een reeks van vakantieboeken. De illustraties van dit boek werden teruggevonden in het Max Velthuijs-archief in het Letterkundig Museum in Den Haag.
ISBN
9789025868130 (hardback)

Commentaires

Op een mooie zonnige morgen wil meneer Macaroni gaan picknicken met zijn dierenvrienden. Na de nodige voorbereidingen wordt er een plek gezocht. Maar wat voor de Krokodil-tweeling een prachtige plek is, is voor Kat niet goed. Wat voor Kat goed is, is voor Olifant weer niet geschikt. Als er eindelijk een geschikte plek gevonden is, regent het. Ze mogen schuilen in het paleis van de jarige koning, die zich heel alleen voelt, omdat zijn gasten de waterpokken hebben. Iedereen geniet er van een feest met een heerlijke maaltijd. Voldaan gaan de vrienden daarna naar huis, waar ze erachter komen, dat ze allemaal de waterpokken hebben opgelopen. Sfeervol prentenboek in de overbekende eenvoudige Max Velthuijs-tekenstijl met zachte contourlijnen en heldere kleuren waterverf. De mooie grote expressieve tekeningen van de bekende vermenselijkte dieren werden na de dood van de illustrator in 2005 gevonden in het Max Velthuijs-archief in het Letterkundig Museum. De auteur maakte daarbij dit prachtige…Lire la suite

Meneer Macaroni gaat picknicken

Macaroni is uitvinder. Hij heeft vandaag echter geen zin in uitvinden. Hij voorspelt dat het prachtig weer wordt en wil picknicken. Wanneer hij samen met z'n vrienden wil vertrekken, wil de auto niet starten. Ze moeten picknicken in de tuin. Zebra is boos, geeft de auto een schop en plots begint de motor te draaien. Ze zoeken een goede plaats maar altijd is er wel een dier dat een betere plek wil zoeken. De vijver vindt Kat maar niks, de zandvlakte is te warm voor de Olifant, het bos vindt iedereen prima, tot het begint te regenen. Ze rijden verder tot aan een huis waar ze kunnen schuilen. Dit blijkt een heus kasteel te zijn waar bovendien het feest voor de jarige koning niet kan doorgaan omdat iedereen waterpokken heeft. Wat hebben ze geluk ... Wanneer ze thuis komen, blijkt echter dat ze nu ook allemaal waterpokken hebben.

Dit prentenboek is niet eerder in Nederland uitgegeven. Het werd gemaakt met illustraties die in het archief van het Letterkundig Museum gevonden we…Lire la suite

À propos de Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Image by Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs, né à La Haye le 22 mai 1923 et mort à La Haye le 25 janvier 2005, est un auteur et illustrateur néerlandais de livres pour enfants.

Max Velthuis, après une carrière commencée dans la publicité, illustre ses premiers livres pour enfants à partir de 1962. Il connaît une renommée internationale avec les histoires de Petit-Bond, une grenouille qui se pose des questions sur la vie. Petit-Bond est amoureux, le premier livre de cette série publié pour la première fois en 1989, a été traduit dans plus de 50 langues.

Œuvres

  • Petit-Bond est amoureux, L'École des loisirs, Lutin poche, 1989
  • Le Chef-d'œuvre de crocodile, L'École des Loisirs, Pastel, 1991
  • La Découverte de Petit-Bond, Pastel…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions