Livre
Néerlandais

Kikker viert feest

Max Velthuijs (auteur)

Kikker viert feest

Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Kikker heeft de hele winter binnen gezeten. Als hij ziet dat het lente is geworden, vindt hij dat een goede reden om een feest te geven voor al zijn vrienden. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Kikker viert feest
Auteur
Max Velthuijs
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2010
[16] p. : ill.
ISBN
9789025856267 (hardback)

Commentaires

Max Velthuijs is als schrijver en illustrator vooral bekend geworden door zijn karakter Kikker, over wie hij reeds verscheidene boekjes met kleurrijke illustraties heeft gemaakt. Deze Kikkerboekjes zijn erg populair onder de allerkleinsten, vooral doordat de personages zo herkenbaar zijn. In Kikker viert feest geeft Kikker een feestje omdat het lente is geworden. Iets waar Kikker al de hele winter naar heeft uitgekeken, daarom vindt Kikker dat hij best een lentefeest mag geven voor zijn allerbeste vrienden. Hij hoeft immers niet langer binnen te zitten bij de kachel, maar hij kan weer lekker naar buiten.

In de loop van dit prentenboek zie je Kikker en zijn vriendjes de voorbereidingen treffen voor het Lentefeest, dat natuurlijk buiten moet plaatsvinden. Iedereen helpt graag. Zijn vriendjes laten alles waar ze eigenlijk mee bezig waren liggen om Kikker te helpen. Rat wilde eigenlijk op reis gaan, maar blijft toch om Kikker een plezier te doen en hoewel Haas en Varkentje e…Lire la suite
De hele winter heeft Kikker binnen gezeten, maar op een dag ziet hij dat het lente is geworden. Dat vindt hij een goede reden om een feest te geven voor al zijn vrienden. Iedereen vindt dat een goed idee en allemaal helpen ze mee. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken waarin de mooie, kleurige illustraties over twee bladzijden lopen en de tekst in een duidelijk, schreefloos lettertype gedrukt staat in de tekeningen. Een vrolijk en eenvoudig verhaal waarin saamhorigheid een thema is. Een bekende Velthuijs-uitgave in een vorm die voor iets jongere kinderen bestemd is dan die van de reguliere boeken. Vanaf ca. 3 jaar.

Kikker viert feest

Kikker heeft de hele winter binnen gezeten maar eindelijk is de lente daar. Hij loopt naar buiten en nodigt al zijn vriendjes uit: Eend, Rat, Haas en Varkentje. Ook Beertje mag zeker niet ontbreken. Varkentje gaat taart bakken en de anderen versieren het huis. Het wordt een gezellig en lekker feest onder goede vrienden.
De boekjes van Max Velthuijs vervelen nooit. Altijd opnieuw worden in sobere heldere tekeningen en frisse kleuren de gevoelens van al zijn personages onmiskenbaar uitgebeeld. Er zijn bijna geen woorden bij nodig.
Altijd een feest voor het oog en het hart!

À propos de Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Image by Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs, né à La Haye le 22 mai 1923 et mort à La Haye le 25 janvier 2005, est un auteur et illustrateur néerlandais de livres pour enfants.

Max Velthuis, après une carrière commencée dans la publicité, illustre ses premiers livres pour enfants à partir de 1962. Il connaît une renommée internationale avec les histoires de Petit-Bond, une grenouille qui se pose des questions sur la vie. Petit-Bond est amoureux, le premier livre de cette série publié pour la première fois en 1989, a été traduit dans plus de 50 langues.

Œuvres

  • Petit-Bond est amoureux, L'École des loisirs, Lutin poche, 1989
  • Le Chef-d'œuvre de crocodile, L'École des Loisirs, Pastel, 1991
  • La Découverte de Petit-Bond, Pastel…En lire plus sur Wikipedia