Livre
Néerlandais

Kikker is kikker

Max Velthuijs (auteur)

Kikker is kikker

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Kikker voelt zich nutteloos omdat hij niet zo veel kan als zijn vrienden. Prentenboek met kleurige illustraties en enkele regels tekst. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Kikker is kikker
Auteur
Max Velthuijs
Langue
Néerlandais
Édition
21ste dr.
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2010
[28] p. : ill.
ISBN
9789025848453 (hardback)

Commentaires

Kikker bevindt zich in een identiteitscrisis. Hij mag dan wel mooi groen zijn (z'n lievelingskleur) en kunnen springen en zwemmen als de beste; toch zijn er een hoop dingen die hij niet kan en zijn vrienden wel. Eend kan vliegen, Varkentje kan taarten bakken, Haas kan lezen en Rat kan timmeren. Kikker voelt zich dom en verdrietig. Tot Haas hem weet te overtuigen dat ze allemaal veel van hem houden, gewoon omdat hij Kikker is. Max Velthuis slaagt erin de gevoelens van Kikker op een treffende en subtiele manier te verwoorden. De onzekerheden zijn daardoor heel herkenbaar. De bekende, knusse illustraties hebben net als in de andere 'Kikker-boeken' een toegevoegde waarde. Ze beslaan een, of in een enkel geval, een dubbele pagina. Onder de illustraties staan enkele regels tekst die zich prima laten voorlezen. Alle dieren uit de voorgaande delen komen in dit deel voor. Op de roze omslag is te zien hoe Kikker probeert te vliegen met zelfgemaakte vleugels. Geschikt voor kinderen vanaf ca. 4 j…Lire la suite

Kikker is Kikker

Kikker is best tevreden met zichzelf: hij is mooi, kan springen en zwemmen als de beste. Bovendien is hij groen en laat dat nu net zijn lievelingskleur zijn. Maar die tevredenheid verandert als hij ziet wat zijn vrienden kunnen: Eend kan vliegen, Rat kan ook niet vliegen maar hij kan wel timmeren, Varkentje kan taarten bakken en Haas kan lezen. Kikker probeert tevergeefs te doen wat zijn vrienden kunnen en dat mislukt natuurlijk. Hij gaat uithuilen bij Haas. Maar Kikker, ik kan ook niet vliegen en timmeren en ik kan ook geen taart bakken en ik kan niet zwemmen en springen omdat ik een haas ben. En jij bent een kikker en we houden allemaal veel van je. Deze woorden verzoenen Kikker met zichzelf. En van plezier maakte hij een enorme sprong, zoals alleen een kikker dat kan. In dit prachtige verhaal weet Velthuijs de gevoelens van vele kinderen te verwoorden als ze zichzelf vergelijken met de kinderen van hun klas. De boodschap is duidelijk en geruststellend. Iedereen heeft zijn eigen …Lire la suite

Kikker is Kikker

Kikker is heel tevreden over zichzelf, tot hij er bij stilstaat wat zijn vriendjes allemaal kunnen wat hij niet kan: Eend kan vliegen, Rat timmeren, Varkentje taarten bakken, en Haas lezen. Al deze dingen probeert Kikker zelf uit, maar hij faalt telkens. Helemaal teleurgesteld komt hij bij Haas aan die hem erop wijst dat hij zelf ook al die andere dingen niet kan, en bovendien niet zwemmen en springen zoals Kikker. Verzoend met zichzelf concludeert Kikker “Ik bof dat ik een kikker ben!” (p. 22)
Een heruitgave van een origineel Kikkerverhaal van Max Velthuijs, in tegenstelling tot de vele bewerkingen die tegenwoordig verschijnen. Dit is het echte werk: een mooi, eenvoudig verhaal, met een boodschap, maar zonder te belerend te zijn. En met die heerlijke illustraties: kleurrijk, helder, en uitgepuurd, maar tegelijk met zoveel beweging en emotie in die enkele lijnen!

À propos de Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Image by Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs, né à La Haye le 22 mai 1923 et mort à La Haye le 25 janvier 2005, est un auteur et illustrateur néerlandais de livres pour enfants.

Max Velthuis, après une carrière commencée dans la publicité, illustre ses premiers livres pour enfants à partir de 1962. Il connaît une renommée internationale avec les histoires de Petit-Bond, une grenouille qui se pose des questions sur la vie. Petit-Bond est amoureux, le premier livre de cette série publié pour la première fois en 1989, a été traduit dans plus de 50 langues.

Œuvres

  • Petit-Bond est amoureux, L'École des loisirs, Lutin poche, 1989
  • Le Chef-d'œuvre de crocodile, L'École des Loisirs, Pastel, 1991
  • La Découverte de Petit-Bond, Pastel…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions