Livre
Néerlandais

Kikker en Haas

Max Velthuijs (auteur)

Kikker en Haas

Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Poseren, de muur verven, viool spelen, tuinieren… Kikker en Haas maken overal een potje van. Dan bedenkt Kikker een activiteit waar ze allebei goed in zijn.
Sujet
Vriendschap
Titre
Kikker en Haas
Auteur
Max Velthuijs
Langue
Néerlandais
Édition
12
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2012
[14] p. : ill.
Note
Kartonboek
ISBN
9789025860530 (hardback)

Commentaires

Kikker en Haas vinden niet meteen een bezigheid waarin ze samen goed zijn. Zo kan Kikker niet stilstaan wanneer Haas hem wil schilderen. Ook bij het verven van de muur is Kikker te wispelturig en maakt hij er een knoeiboel van. Een liedje op de viool brengt hij ook al niet tot een goed eind. Wanneer hij ook in de tuin geen goede hulp voor Haas blijkt te zijn, heeft Kikker een laatste voorstel: Haas moet Kikker maar voorlezen. En dat gebeurt tot ieders tevredenheid. Kikker komt sympathiek over op peuters en kleuters die ook een hoop dingen (nog) niet goed kunnen. Mooi is het geduld waarmee Haas telkens nieuwe voorstellen doet. En natuurlijk is het eind een onverholen pleidooi voor het (voor)lezen, daarmee kan je zelfs de springerige Kikker tot rust brengen. Kartonboekje met foam en afgeronde hoeken voor peuters, geïllustreerd op de kenmerkende meesterlijke wijze van Max Velthuijs. Zoals steeds fascineren de expressieve gezichten en houdingen die in al hun eenvoud universeel herkenbare …Lire la suite
Het duurt even voor Kikker en Haas iets verzinnen waar ze allebei plezier in hebben. Als de een schildert, wil de ander niet zo lang poseren; als de ander viool speelt voor de een, weet hij niet meer hoe het verder moet. Totdat Kikker voorstelt dat ze samen een bos bloemen plukken en dat Haas hem daarna voorleest uit een boek. Eerder verschenen als hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken; tussen de bladzijden is nu een zachte rode foamlaag aangebracht. Per bladzijde staan een paar regels tekst in een schreefloze letter, waarbij de zin: 'Dat is een goed idee!' telkens herhaald wordt. Niet alleen de eenvoudige handelingen staan centraal, maar ook wordt de taalontwikkeling gestimuleerd. Een Kikker-kartonboekje waarin vriendschap en samen plezier maken centraal staan. Met de overbekende kleurige maar eenvoudige Max Velthuijs-illustraties over dubbele pagina's. De bekende, gestileerde, warm en helder gekleurde illustraties hoeven nauwelijks nog uitleg en aanbeveling. Voor peute…Lire la suite

Kikker en Haas

Het verhaal van Kikker en Haas die op zoek gaan naar iets wat ze beiden goed kunnen, werd reeds meerdere malen verteld. Deze uitgave onderscheidt zich door de zacht aanvoelende foampagina’s, die vele peuterhanden aan lijken te kunnen.
Het alom gekende verhaal, schitterend in zijn eenvoud, blijft ook deze keer weer overeind, ondersteund door herkenbare tekeningen. Niets nieuws onder de zon … ook al ontroert het elke keer opnieuw!

À propos de Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Image by Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs, né à La Haye le 22 mai 1923 et mort à La Haye le 25 janvier 2005, est un auteur et illustrateur néerlandais de livres pour enfants.

Max Velthuis, après une carrière commencée dans la publicité, illustre ses premiers livres pour enfants à partir de 1962. Il connaît une renommée internationale avec les histoires de Petit-Bond, une grenouille qui se pose des questions sur la vie. Petit-Bond est amoureux, le premier livre de cette série publié pour la première fois en 1989, a été traduit dans plus de 50 langues.

Œuvres

  • Petit-Bond est amoureux, L'École des loisirs, Lutin poche, 1989
  • Le Chef-d'œuvre de crocodile, L'École des Loisirs, Pastel, 1991
  • La Découverte de Petit-Bond, Pastel…En lire plus sur Wikipedia