Livre
Néerlandais

Kikker en een heel bijzondere dag

Max Velthuijs (auteur)

Kikker en een heel bijzondere dag

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Haas heeft Kikker beloofd dat het vandaag een bijzondere dag zou worden, maar Kikker kan er niet achter komen waarom vandaag zo bijzonder is. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Jarig zijn
Extra subject
prentenboeken
Titre
Kikker en een heel bijzondere dag
Auteur
Max Velthuijs
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2015 | Autres éditions
[22] p. : ill.
ISBN
9789025867775 (hardback)

Commentaires

Je kunt je afvragen hoe Max Velthuijs het toch telkens weer doet om een heel bijzonder boek te maken van zo'n eenvoudig gegeven. Het geheim ligt precies in de eenvoud. De illustraties met hun uitgesproken levendige kleuren, heldere vlakverdeling en vooral universeel herkenbare emoties spreken kleuters heel direct aan. Het verhaaltje is ook dit keer weer heel eenvoudig en herkenbaar.

Haas vertelde kikker dat dit een heel bijzondere dag zou worden. Kikker vraagt zich af wat er zo bijzonder aan is. Hij vraagt het aan zijn vriendjes. Eend gelooft dat het vrijdag is en Varkentje denkt dat het wasdag is. Voor levensgenieter Rat is elke dag bijzonder. Maar dat bedoelde Haas allemaal niet. Als Kikker treurig naar huis gaat, ziet hij een vlag op zijn dak: er is feest, hij was zowaar zijn eigen verjaardag vergeten. Velthuijs verwoordt dit gegeven in sobere, maar trefzekere bewoordingen en hij doet dat met voldoende openheid om reacties uit te lokken. Hielden Kikkers vrienden zich bewust …Lire la suite
Haas heeft aan Kikker beloofd dat het een heel bijzondere dag zal worden, maar niemand weet waarom. De een denkt dat het vrijdag is, de ander zegt dat het wasdag is. Kikker denkt dat Haas hem voor de gek heeft gehouden en gaat verdrietig naar huis. Dan blijkt dat Haas een groot feest voor Kikker heeft georganiseerd vanwege zijn verjaardag. De geïllustreerde schutbladen tonen evenals iedere pagina een prachtige, sfeervolle, overzichtelijke illustratie; zeer geschikt voor de doelgroep. De woordkeus, eenvoudige, herkenbare plot en verhaallijn (pakkend begin - dieptepunt - positieve climax met eind goed al goed), aangevuld met humor en logica op het juiste niveau maken ook van dit deel uit de veelvuldig bekroonde serie over Kikker een juweeltje. Herdruk op iets groter formaat dan de oorspronkelijke uitgave. Vanaf ca. 4 jaar.

Kikker en een heel bijzondere dag

Max Velthuijs is niet meer, maar Kikker, één van zijn beroemdste creaties, blijft verder leven. Dit keer in een groot formaat. Deze feesteditie bevat het verhaal van Kikker, die te maken krijgt met een heel bijzondere dag. Dat heeft Haas hem immers de dag voordien verteld. Opgewekt en nieuwsgierig gaat hij op zoek naar de betekenis van ‘heel bijzonder’. Er is echter niemand die hem kan helpen. Eend weet het niet, Varkentje heeft het over ‘wasdag’ en voor Rat is elke dag bijzonder. Na elke ontmoeting wordt zijn snuit treuriger. Als dan tenslotte blijkt dat Haas naar een feest is, een feest waarop Kikker blijkbaar niet uitgenodigd werd, stromen de tranen over zijn wangen. Boos en somber wandelt hij in de richting van zijn huis. Daar wacht de verbaasde Kikker een verrassing. Wat hij niet meer wist, onthielden zijn vriendjes maar al te goed. Het is immers zijn verjaardag. Er wordt gefeest tot diep in de nacht. En wanneer Kikker na een emotierijke dag tevreden in zijn bedje ligt, beseft hi…Lire la suite

À propos de Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Image by Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs, né à La Haye le 22 mai 1923 et mort à La Haye le 25 janvier 2005, est un auteur et illustrateur néerlandais de livres pour enfants.

Max Velthuis, après une carrière commencée dans la publicité, illustre ses premiers livres pour enfants à partir de 1962. Il connaît une renommée internationale avec les histoires de Petit-Bond, une grenouille qui se pose des questions sur la vie. Petit-Bond est amoureux, le premier livre de cette série publié pour la première fois en 1989, a été traduit dans plus de 50 langues.

Œuvres

  • Petit-Bond est amoureux, L'École des loisirs, Lutin poche, 1989
  • Le Chef-d'œuvre de crocodile, L'École des Loisirs, Pastel, 1991
  • La Découverte de Petit-Bond, Pastel…En lire plus sur Wikipedia