Livre
Néerlandais

Kikker en de vreemdeling

Max Velthuijs (auteur)

Kikker en de vreemdeling

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Titre
Kikker en de vreemdeling
Auteur
Max Velthuijs
Langue
Néerlandais
Édition
17
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2011 | Autres éditions
[26] p. : ill.
ISBN
9789025857929 (hardback)

Commentaires

In het bos is een nieuw dier komen wonen: Rat. Hij wordt niet geaccepteerd. De dieren zitten boordevol vooroordelen, maar merken dat ze van hun standpunt terug moeten komen: in plaats van vies, lui en brutaal is Rat juist heel schoon, behulpzaam en actief. Hij wordt volledig geaccepteerd en is zelfs geliefd. Dan besluit Rat om naar Amerika te gaan. Schitterend geschilderd prentenboek in warme kleuren. Dit vierde boek over Kikker is gezien de thematiek ideaal om voor te lezen op scholen en daarna over discriminatie te praten. Daarnaast is het natuurlijk ook een leuk boek over vriendschap. Het taalgebruik is eenvoudig, direct en zeer geschikt om voor te lezen. In de beproefde Velthuijsstijl uitgewerkt: heldere, krachtige illustraties die belevenissen uit de kinderwereld trefzeker naar de dierenwereld vertalen. Aantrekkelijk blauw omslag met een schildering van Kikker die naast de vissende Rat op een steen zit. Bekroond met de E. du Perronprijs 1994; voor zijn gehele oeuvre ontving Velth…Lire la suite

À propos de Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Image by Bert Verhoeff pour Anefo

Max Velthuijs, né à La Haye le 22 mai 1923 et mort à La Haye le 25 janvier 2005, est un auteur et illustrateur néerlandais de livres pour enfants.

Max Velthuis, après une carrière commencée dans la publicité, illustre ses premiers livres pour enfants à partir de 1962. Il connaît une renommée internationale avec les histoires de Petit-Bond, une grenouille qui se pose des questions sur la vie. Petit-Bond est amoureux, le premier livre de cette série publié pour la première fois en 1989, a été traduit dans plus de 50 langues.

Œuvres

  • Petit-Bond est amoureux, L'École des loisirs, Lutin poche, 1989
  • Le Chef-d'œuvre de crocodile, L'École des Loisirs, Pastel, 1991
  • La Décou…En lire plus sur Wikipedia