Livre
Néerlandais

Kikker in de wind : het schetsboek van Max Velthuijs

Max Velthuijs (auteur)

Kikker in de wind : het schetsboek van Max Velthuijs

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Als een grote boom tijdens een flinke storm op het huisje van Kikker terechtkomt, kan hij er niet meer uit; maar gelukkig komen zijn vrienden hem helpen. Prentenboek met schetsmatige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Kikker in de wind : het schetsboek van Max Velthuijs
Auteur
Max Velthuijs
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2006
ISBN
90-258-4597-5

Commentaires

Op zijn bekende en vertrouwde manier beleeft Kikker ook in het laatste boek van deze veelgelauwerde auteur een avontuur in zijn eigen, kleine, veilige wereld, ook al is het boek nog niet af. Als een grote boom tijdens een flinke storm op het huisje van Kikker terechtkomt, kan hij er niet meer uit (ook al is het raam waardoor hij naar buiten kijkt helemaal vrij van de boom). Gelukkig komen zijn vrienden langs en lossen het probleem samen op. Sfeer, gevoelens, eenvoudige, herkenbare tekst en de over de hele wereld bekende prenten maken dit boek weer tot een echte 'schat'. De wetenschap dat dit het laatste werk uit het grote oeuvre van Velthuijs is, maakt deze luxe, oblong uitgave met linnen kaft tot een eerbetoon aan de schrijver en een afscheid van een groots Kikker. Je ziet in de getekende prenten (nog zonder inkleuring) en in de geschreven tekst (compleet met fouten, doorhalingen en tussenvoegsels) de bibberlijntjes van de maker. Toch voelt het als een voorrecht om over de schouder v…Lire la suite

À propos de Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Image by Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs, né à La Haye le 22 mai 1923 et mort à La Haye le 25 janvier 2005, est un auteur et illustrateur néerlandais de livres pour enfants.

Max Velthuis, après une carrière commencée dans la publicité, illustre ses premiers livres pour enfants à partir de 1962. Il connaît une renommée internationale avec les histoires de Petit-Bond, une grenouille qui se pose des questions sur la vie. Petit-Bond est amoureux, le premier livre de cette série publié pour la première fois en 1989, a été traduit dans plus de 50 langues.

Œuvres

  • Petit-Bond est amoureux, L'École des loisirs, Lutin poche, 1989
  • Le Chef-d'œuvre de crocodile, L'École des Loisirs, Pastel, 1991
  • La Découverte de Petit-Bond, Pastel…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions