Livre
Néerlandais

Kikker is bang

Max Velthuijs (auteur)

Kikker is bang

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
's Nachts in bed is Kikker zo bang voor alles wat hij hoort dat hij naar Eend loopt, maar daar is het ook al niet pluis. Prentenboek met fraaie, eenvoudige illustraties in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Kikker is bang
Auteur
Max Velthuijs
Langue
Néerlandais
Édition
22
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2012 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789025860424 (hardback)

Commentaires

Een Kikker-avontuur, oorspronkelijk uit 1994. Kikker hoort 's nachts vreemde geluiden en rent in doodsangst naar Eend. Maar ook daar denken ze spoken en enge monsters te horen, dus op naar Varkentje. Uiteindelijk vallen ze daar gedrieën in diens bed in slaap, totdat Haas ze de volgende ochtend wakker maakt. De auteur/illustrator wist ook in dit prentenboek feilloos een gemoedstoestand weer te geven in tekst (geen woord te veel) en goed getroffen beeld, in de bekende omkaderde 'schilderijtje' in warme kleuren. Uitgave die zijn waarde blijft behouden. Herdruk ter gelegenheid van de Kikkertiendaagse 2012*. Vanaf ca. 4 jaar.

Kikker is bang

Kikker ligt stijf van angst in zijn bed. Hij hoort vreemde geluiden en denkt dat er iemand onder zijn bed ligt. Hij rent vlug naar het huis van Eend en vertelt dat het spookt in zijn huis. Eend is niet bang en Kikker mag bij haar blijven slapen. Maar opeens hoort ook zij dat er iets krast over het dak. Nu worden ze beiden bang en ze rennen samen het bos in. Ze bonzen op de deur van Varkentje, die erg met hen moet lachen. Nu liggen ze gezellig met zijn drieën in Varkentje zijn bed. Varkentje hoort ook geluiden van buiten maar gelukkig zijn ze samen. Pas tegen de ochtend vallen ze in een diepe slaap. Haas, die voorbij Kikkers huisje loopt, ziet de deur open staan en vindt dit verdacht. Hij rent naar het huis van Eend en vindt daar ook niemand. Haas is bang dat er iets ernstigs is gebeurd. Dit prachtige boek over angst en geborgenheid is aan zijn 24e druk toe. De stijl en de kleuren van de illustraties van Max Velthuijs blijven de kinderen boeien. Groot formaat ditmaal, reuzefijn!

Lire la suite

Kikker is bang

Max Velthuijs is niet meer, maar Kikker, één van zijn beroemdste creaties, blijft verder leven. Alweer in een groot formaat. In deze feesteditie wordt de lezer zowel in woorden als beelden geconfronteerd met angst. Stijf van angst ligt Kikker in zijn bed te luisteren naar vreemde geluiden. Overtuigd dat er een spook onder zijn bed verborgen zit, vlucht hij naar Eend. Dicht tegen het warme lijf van Eend aan vergeet hij zijn angst. Echter niet voor lang, want het kleinste geluid wordt gekoppeld aan de vreselijkste monsters. Samen vluchten ze naar Varkentje. Met z’n drieën in het grote bed, luisteren ze naar enge geluiden uit het donkere bos. Maar gelukkig hebben ze elkaar en roepen ze om ter hardst dat ze niet bang zijn. Deze angst lijkt overwonnen en uitgeput vallen ze in een diepe slaap. Dan is het de beurt aan Haas om bang te zijn. Wanneer hij ’s ochtends zowel het huis van Kikker als dat van Eend leeg aantreft, maakt hij zich grote zorgen. Angstig rent hij in de richting van Varkent…Lire la suite

À propos de Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Image by Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs, né à La Haye le 22 mai 1923 et mort à La Haye le 25 janvier 2005, est un auteur et illustrateur néerlandais de livres pour enfants.

Max Velthuis, après une carrière commencée dans la publicité, illustre ses premiers livres pour enfants à partir de 1962. Il connaît une renommée internationale avec les histoires de Petit-Bond, une grenouille qui se pose des questions sur la vie. Petit-Bond est amoureux, le premier livre de cette série publié pour la première fois en 1989, a été traduit dans plus de 50 langues.

Œuvres

  • Petit-Bond est amoureux, L'École des loisirs, Lutin poche, 1989
  • Le Chef-d'œuvre de crocodile, L'École des Loisirs, Pastel, 1991
  • La Découverte de Petit-Bond, Pastel…En lire plus sur Wikipedia