Livre
Néerlandais

Het grote boek van Kikker en Varkentje

Max Velthuijs (auteur)

Het grote boek van Kikker en Varkentje

Public cible:
0-2 ans et plus
Kikker en Varkentje kunnen het niet eens worden over wat ze zullen doen, tot Varkentje voorstelt iets lekkers te gaan maken. Hardkartonnen prentenboek met paginagrote, vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Het grote boek van Kikker en Varkentje
Auteur
Max Velthuijs
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2008
[14] p. : ill.
Note
Groot formaat
ISBN
9789025852214

Commentaires

In 1999 verscheen in de reeks 'Kikker en zijn vriendjes' het hardkartonnen prentenboekje 'Kikker en Varkentje', waarin Kikker en Varkentje het niet eens kunnen worden over wat ze zullen doen, tot Varkentje voorstelt iets lekkers te gaan maken. Deze uitgave is nu in reuzenformaat verschenen, eveneens uitgevoerd in stevig, geplastificeerd karton met afgeronde hoeken. Een dergelijk formaat boek is vooral bruikbaar met groepen kinderen, zodat bij het voorlezen alle kinderen goed mee kunnen kijken. Dan kan zijn in de kinderopvang of op school, maar ook thuis, bijvoorbeeld tijdens een partijtje. De schitterende paginagrote illustraties die over twee pagina's lopen blijven de moeite waard. De beknopte tekst biedt aanleiding met kinderen te praten over onderwerpen als spelen, je vervelen, een beetje ruziën etcetera. Vanaf ca. 2 jaar interactief inzetbaar.

Het grote boek van Kikker en Varkentje

Kikker en Varkentje zijn samen aan het spelen. Ze verzinnen van alles: dansen, voetballen, vliegeren, ... Maar ze kunnen hun gading niet vinden. Tot Varkentje voorstelt om iets lekkers klaar te maken. En dan bakken ze heerlijke pannenkoeken. Kikker en Varkentje verscheen voor het eerst in 1999 en heeft sindsdien nog niets van zijn aantrekkingskracht verloren. Het boek werd al tig-keer herdrukt, in alle vormen en formaten. Dit keer verschijnt het in groot formaat (32,5 cm x 32,5 cm). Dat doet de prachtige illustraties van Velthuijs helemaal tot hun recht komen. Ze lijken immers o, zo eenvoudig, maar zijn uiterst geraffineerd. Met een paar rake lijnen weet hij de juiste sfeer te raken. Het grote formaat en de stevige kartonbladeren maken het boek uiterst geschikt om voor te lezen in de peutertuin of de kleuterklas. Het boek kan immers rechtop staan, en daardoor kan iedereen de illustraties goed zien. De grootte maakt het net iets minder geschikt voor de boekenkast thuis, maar laat da…Lire la suite

À propos de Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Image by Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs, né à La Haye le 22 mai 1923 et mort à La Haye le 25 janvier 2005, est un auteur et illustrateur néerlandais de livres pour enfants.

Max Velthuis, après une carrière commencée dans la publicité, illustre ses premiers livres pour enfants à partir de 1962. Il connaît une renommée internationale avec les histoires de Petit-Bond, une grenouille qui se pose des questions sur la vie. Petit-Bond est amoureux, le premier livre de cette série publié pour la première fois en 1989, a été traduit dans plus de 50 langues.

Œuvres

  • Petit-Bond est amoureux, L'École des loisirs, Lutin poche, 1989
  • Le Chef-d'œuvre de crocodile, L'École des Loisirs, Pastel, 1991
  • La Découverte de Petit-Bond, Pastel…En lire plus sur Wikipedia