Livre
Néerlandais

De eend en de vos

Max Velthuijs (auteur)

De eend en de vos

Public cible:
3-5 ans et plus
Een vos probeert een eend te vangen om op te eten, maar door de slimheid van de eend valt dat lang niet mee. Prentenboek met kleurige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Eenden, Vossen
Sujet supplémentaire
fabels, verhalen, prentenboeken, Voorleesverhalen
Titre
De eend en de vos
Auteur
Max Velthuijs
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2002
[28] p. : ill.
ISBN
90-276-4662-7

Commentaires

Een prentenboek met een eenvoudige dierenfabel, waarin de zwakste, de eend, de sterkste, de vos, overwint, met een vriendschappelijk slot. De eend wordt steeds niet opgegeten door de vos, omdat ze handig uitvluchten weet te bedenken. De strekking is: Wie niet sterk is moet slim zijn, maar zich na de overwinning niet door complimenten (de vos wil de eend trouwen) het hoofd op hol laten brengen. Elke bladzijde bevat enige regels tekst en een prent. Tekst en illustraties zijn op elkaar afgestemd. De simpele tekst is echter net iets te moeilijk voor beginnende lezertjes, maar wel zeer geschikt om voor te lezen. Vooral ook, omdat de eenvoudige, omkaderde illustraties voor jonge kinderen door de opzettelijke primitiviteit aantrekkelijk zijn. De dierfiguren staan onevenredig groot op de voorgrond, zoals bij sommige zondagsschilders, en de kleurschakeringen zijn niet al te fel, doch wel helder. Vanaf ca. 4 jaar.

À propos de Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Image by Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs, né à La Haye le 22 mai 1923 et mort à La Haye le 25 janvier 2005, est un auteur et illustrateur néerlandais de livres pour enfants.

Max Velthuis, après une carrière commencée dans la publicité, illustre ses premiers livres pour enfants à partir de 1962. Il connaît une renommée internationale avec les histoires de Petit-Bond, une grenouille qui se pose des questions sur la vie. Petit-Bond est amoureux, le premier livre de cette série publié pour la première fois en 1989, a été traduit dans plus de 50 langues.

Œuvres

  • Petit-Bond est amoureux, L'École des loisirs, Lutin poche, 1989
  • Le Chef-d'œuvre de crocodile, L'École des Loisirs, Pastel, 1991
  • La Découverte de Petit-Bond, Pastel…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions