Livre
Néerlandais

CSI : teamgeest

De moord op een oude, welgestelde dame in Las Vegas blijkt na lang onderzoek verband te houden met die op een eenvoudige vrouw.
Titre
CSI : teamgeest
Auteur
Max Allan Collins
Titre uniforme
CSI : killing game
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
CSI : killing game
Éditeur
Uithoorn: Karakter, 2006
216 p.
ISBN
90-6112-075-6

Commentaires


Collins, Max Allan
CSI : teamgeest
Max Allen Collins is al net zo'n veelschrijver als zijn vrouw Barbara Collins. Hij schrijft niet alleen historische thrillers, maar ook romans, filmrecensies, korte verhalen, liedjesteksten, ruilkaartensets, spin-offs van televisieseries en films, waaronder Air Force One, In The Line Of Fire en Saving Private Ryan, stripboeken, zoals Road To Perdition waaropde succesvolle gelijknamige film van Sam Mendes gebaseerd is, computerspelletjes, kortom een auteur die een vlot verhaal in elkaar kan zetten dat ook nog eens goed verkoopt. De geknipte man, dus, om afleveringen van de succesvolle forensische serie CSI in boekvorm te gieten. Daarvan verschenen totnogtoe twee puike delen: Oud Zeer en Hard Bewijs. En ook nu weer toont Collins dat hij de filmische stijl en het opzwepende ritme van de serie perfect op papier kan vangen. Gil Grissoms staat aan het hoofd van een bedreven CSI-team in Las Vegas, maar ma…Lire la suite
Een afdeling van het forensisch onderzoeksteam CSI (Crime Scene Investigation) van Las Vegas, met aan het hoofd Gil Grissom, onderzoekt de moord op een oude, welgestelde dame, Gace Salfer. Een andere afdeling, met Catherine Willows aan het hoofd, onderzoekt de moord op Angela Dearborn, een eenvoudige vrouw. De zaken lijken met elkaar te maken te hebben: Angela was de vriendin en huishoudelijke hulp van het andere slachtoffer. Betrokken zijn de neef van Grace Salfer, die onterfd is vanwege zijn homoseksualiteit, en de baas van de organisatie die haar huis beveiligde. Hoewel niet erg spannend, is het een aardig boek met heldere verhaallijnen. De auteur is een veelzijdig schrijver en filmmaker uit de V.S. CSI is ook een buitengewoon populaire televisieserie. In Nederland verscheen al een tiental boeken over dit onderzoeksteam. Normale druk.

À propos de Max Allan Collins

Max Allan Collins est un écrivain américain né le 3 mars 1948 à Muscatine, (Iowa). C'est un auteur très prolifique : il a écrit des romans, des nouvelles, des bandes dessinées, des novélisations, des scénarios de films et des documentaires. Il est aussi le metteur en scène de plusieurs films.

Biographie

Max Allan Collins s'est fait connaître en France avec le lancement, dans la collection de la Série noire, d'une série consacrée à un détective privé du nom de Nathan Heller et mettant en scène le célèbre Eliot Ness.

Nate Heller est un ancien policier de Chicago qui, refusant toute compromission, devient détective privé et, grâce à l'imagination de Collins, va se retrouver mêlé à tous les événements majeurs de l'histoire du crime aux États-Unis des années 1930 à 1970.

Par l'intermédiaire de ce personnage, Collins ex…En lire plus sur Wikipedia