Livre
Néerlandais

Criminal minds : moordprofiel

Max Allan Collins (auteur), Yolande Ligterink (traducteur)
De politie van Chicago raakt betrokken bij een reeks moorden die geen verband met elkaar lijken te houden.
Titre
Criminal minds : moordprofiel
Auteur
Max Allan Collins
Traducteur
Yolande Ligterink
Titre uniforme
Criminal minds : killer profile
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Criminal minds : killer profile
Édition
1
Éditeur
Uithoorn: Karakter, 2012
240 p.
Note
Gebaseerd op de gelijknamige CBS-televisieserie geschreven door Jeff Davis
ISBN
9789045203287 (paperback)

Commentaires

Max Allan Collins, ook bekend van enkele ‘CSI’-boeken, schrijft met Moordprofiel zijn tweede boek gebaseerd op de populaire televisie serie ‘Criminal Minds’, bedacht door Jeff Davis. De FBI-experts van de Behavioral Analysis Unit krijgen in deze bloedstollende thriller te maken met een nog nooit geziene vijand. Wanneer een oude vriend van Derek Morgan uit Chicago de hulp van het team inroept voor een op het eerste gezicht reeks van ongerelateerde moorden in verschillende jurisdicties, is het team verbouwereerd. Ze kunnen er aanvankelijk niet achter komen wat een doodgeschoten stelletje in een auto, twee gewurgde vrouwen in een park en het in staat van ontbinding verkerende lichaam van een jongeman met elkaar gemeen hebben, buiten dat het gaat om enkele goed geplande, gewelddadige moorden en dat de moordenaar er plezier in schept foto’s van zijn werk te nemen om die vervolgens naar de politie te sturen. David Rossi, lid van het team van experts, ontdekt echter het verband. Elke …Lire la suite
Deze detective, gebaseerd op de populaire CBS-televisieserie, speelt zich af in Chicago. Politiemedewerkers uit deze stad vragen aan het deskundige BAU-team hulp bij het onderzoek naar enkele raadselachtige moorden. Twee vrouwen zijn gewurgd, in een container wordt het lijk van een jongeman gevonden en twee jeugdige minnaars worden in een auto doodgeschoten. De rechercheurs zien aanvankelijk geen verband tussen deze misdaden. Er worden nog meer moorden gepleegd; de dader stuurt telkens een foto hiervan naar de politie. Een belangrijke vraag wordt of er een seriemoordenaar aan het werk is die vroegere misdrijven van dit type moordenaars nabootst. Hoewel het nodige speurwerk verricht wordt, kan het boek ook als een actiethriller worden beschouwd. De lezer kan reeds in een vroeg stadium een vermoeden hebben van de identiteit van de dader, die af en toe ook zelf aan het woord komt. Opmerkelijk is dat in dit wat rommelige en sensationele verhaal vele rechercheurs tegenover slechts een paar…Lire la suite

À propos de Max Allan Collins

Max Allan Collins est un écrivain américain né le 3 mars 1948 à Muscatine, (Iowa). C'est un auteur très prolifique : il a écrit des romans, des nouvelles, des bandes dessinées, des novélisations, des scénarios de films et des documentaires. Il est aussi le metteur en scène de plusieurs films.

Biographie

Max Allan Collins s'est fait connaître en France avec le lancement, dans la collection de la Série noire, d'une série consacrée à un détective privé du nom de Nathan Heller et mettant en scène le célèbre Eliot Ness.

Nate Heller est un ancien policier de Chicago qui, refusant toute compromission, devient détective privé et, grâce à l'imagination de Collins, va se retrouver mêlé à tous les événements majeurs de l'histoire du crime aux États-Unis des années 1930 à 1970.

Par l'intermédiaire de ce personnage, Collins ex…En lire plus sur Wikipedia