Livre
Néerlandais
Wanneer aanhangers van twee rivaliserende voetbalclubs uit Antwerpen dood worden gevonden, komt inspecteur Timmer in actie.
Extra subject
Antwerpen, DET, Thrillers, misdaad
Titre
Rimram
Auteur
Max Adriaans
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Vrijdag, 2014
191 p.
Note
Max Adriaans is een pseudoniem van Joseph Pearce
ISBN
9789460012679 (paperback)

Commentaires

Met de moord op Egmond Mertens krijgt hoofdinspecteur Vergilius Timmer een moeilijke en delicate zaak voorgeschoteld. Mertens, naast een gevierd zakenman ook een groot voetballiefhebber en bekend in Vlaams-nationalistische kringen, werd gewurgd opgevist in de Antwerpse haven. Timmer en zijn agenten werken zich door een waslijst aan mogelijke verdachten en motieven, onder druk gezet door hun overste én de minister-president om snelle resultaten te boeken. Ondertussen verhitten de gemoederen in de stad rond de mogelijke fusie van de twee concurrerende voetbalploegen. Een tweede moord volgt, maar Timmer blijft zich in doodlopende sporen verstrikken. Het voetbaldilemma lijkt de beide moorden te verbinden; de hoofdinspecteur moet alleen nog zien uit te vissen wie er het meest bij te verliezen heeft.
Max Adriaans bewandelt met zijn serie over hoofdinspecteur Vergilius Timmer het pad van de komische misdaadthriller. Rimram is een pastiche op de Van Ins, de Vinckes en Verstuyfts, …Lire la suite
Hoofdinspecteur Vergilius Timmer en brigadier Mohammed Chalabi (bekend uit Adriaans’ vorige boek 'Tamtam'*) worden in Antwerpen geconfronteerd met twee moorden. De ene dode was aanhanger van de voetbalclub Antwerp, de andere van Beerschot. De dader wordt onder meer gezocht in de (voetbal)wereld waarin beide slachtoffers verkeerden; er gaan geruchten dat Antwerp en Beerschot zullen fuseren. Verondersteld wordt dat de naam van de dader met de letter A begint. Er komen echter nogal wat personages in het boek voor met een naam die met een A begint. De plot is verrassend, het verhaal is onderhoudend. De auteur werkt op de windmolenparken voor de Belgische kust. Naar verwachting zullen we meer horen over Timmer en collega’s. Omslagfoto van voetbalsupporters in zwart-rood; normale druk.