In 1909 wordt een jonge ingenieur door de Amerikaanse zakenman J.P. Morgan aangenomen als staaldeskundige bij de bouw van de RMS Titanic op de scheepswerf van Harland & Wolff in Belfast.
Sujet
Titanic
Titre
Titanic : blood & steel
Compositeur
Maurizio De Angelis
Acteur
Derek Jacobi Kevin Zegers Neve Campbell Chris Noth
Langue
Anglais
Titre parallèle
Titanic
Éditeur
Dutch Filmworks, 2013
3 dvd-video's
Date d'enregistrement
2012
Durée
607 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664107119

Commentaires

Een twaalfdelig kostuumdrama uit 2012 onder regie van Ciarán Donnelly (Camelot; The Tudors). In 1909 wordt de jonge ingenieur Mark Muir door de Amerikaanse zakenman J.P. Morgan aangenomen als staaldeskundige bij de bouw van de RMS Titanic op de scheepswerf van Harland & Wolff in Belfast. Muir wordt verliefd op Sofia, een Italiaanse immigrante, maar wordt ook achtervolgd door gebeurtenissen uit zijn verleden. De serie eindigt in april 1912 met de afvaart van het schip. Het verhaal speelt zich af in een tijd van tegenstellingen tussen arm en rijk, katholieken en protestanten, Unionisten en nationalisten, van vrouwenemancipatie en van toenemende internationale spanning. De serie is een internationale co-productie met een groot budget. In de hoofdrollen Mark Zegers (The colony; Gossip girl), Alessandra Mastronardi, Derek Jacobi, Neve Campbell, Ophelia Lovibond en Chris Noth. Geschiedeniskenners hebben kritiek op een aantal historische onjuistheden. Robert Lloyd (Los Angeles Times, i) schr…Lire la suite

À propos de Maurizio De Angelis

Guido et Maurizio de Angelis sont deux compositeurs italiens de musique de films. On les connaît également sous le nom de Oliver Onions.

Biographie

Guido De Angelis est né le 22 décembre 1944, son frère, Maurizio De Angelis, est né le 22 février 1947.

Ils ont particulièrement collaboré avec le duo Terence Hill et Bud Spencer en composant les musiques de la plupart de leurs films, aussi bien avec les deux acteurs qu'un seul.

Filmographie partielle

  • 1971 : On continue à l'appeler Trinita d'Enzo Barboni
  • 1972 : Maintenant, on l'appelle Plata de Giuseppe Colizzi
  • 1972 : Et maintenant, on l'appelle El Magnifico de E. B. Clucher
  • <…En lire plus sur Wikipedia