Livre
Néerlandais

Herinneringen van een denkbeeldig vriendje

Matthew Dicks (auteur), Ineke Van Bronswijk (traducteur)

Herinneringen van een denkbeeldig vriendje

Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Budo is het denkbeeldige vriendje van de achtjarige autistische Max. Als Max op een dag verdwijnt, weet alleen Budo waar hij is. Budo zet alles op alles om zijn vriend te redden, maar heeft een probleem: alleen Max kan hem zien en met hem praten.
Titre
Herinneringen van een denkbeeldig vriendje
Auteur
Matthew Dicks 1971-
Traducteur
Ineke Van Bronswijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Memoirs of an imaginary friend
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Mistral & Moon, 2012
384 p.
ISBN
9789049952426 (paperback)

Commentaires

De onorthodoxe ik-verteller in deze roman is Budo, de denkbeeldige vriend van Max, een 8-jarige jongen die volgens sommigen aan het Asperger syndroom lijdt, volgens anderen zich ergens op het autistismespectrum bevindt. Ook Budo leeft in een aparte wereld, zijn bestaan is afhankelijk van het geloof dat Max in hem heeft. De krachtige verbeelding van de jongen heeft van Budo een sterker personage gemaakt dan vele andere denkbeeldige vriendjes. Budo ziet vele collega’s verdwijnen omdat hun kinderen niet meer in ze geloven. Zelf mag hij al langer dan vijf jaar bij Max zijn, die hem dan ook hard nodig heeft. Veel bedreigender dan de schoolpestkop blijkt uiteindelijk de bezitterige leerkracht mevrouw Patterson die onderonsjes met Max regelt waar Budo buiten staat. Als Max verdwijnt, is Budo de enige die hem kan redden. Vooral naar het einde toe slepen een aantal spannende passages de lezer mee, maar het boek kent helaas ook dips en vlakke stukken. De roman, verteld vanuit een bijzonder pers…Lire la suite

À propos de Matthew Dicks

Matthew Green, né en 1972, est un entraîneur anglais de football.

Diplômé en histoire de l'Université de Hull en 1995, il s'installe en tant que professeur aux Bahamas après l'obtention de son PGCE trois années plus tard. Il y devient directeur technique de l'équipe nationale féminine du pays.

Responsable de l'équipe des Îles Turques-et-Caïques depuis 2004, il mène les insulaires à leur première victoire en éliminatoires de la Coupe du monde, face à Sainte-Lucie.

Notes et références

  • Portail du football
  • Portail de l’Angleterre