Livre
Néerlandais

Heksenstreken

Mary Schoon (auteur), Guida Joseph (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Twee heksen wonen in een hutje in het bos, maar niemand weet waar, zelfs de reus niet. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Heksen
Niveau de lecture
AVI 8
Titre
Heksenstreken / Mary Schoon ; met ill. van Guida Joseph
Auteur
Mary Schoon
Dessinateur
Guida Joseph
Langue
Néerlandais
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2000
79 p. : ill.
ISBN
90-269-9283-1

Commentaires

Ratja en Grizela zijn heksen. In vlot te lezen, vrij korte verhaaltjes verneem je hoe het reilt en zeilt bij deze heksen, die lelijk zijn en niet echt goed kunnen toveren. Ze leiden de reus om de tuin om hem zijn kippen of zijn brandhout afhandig te maken, ze krijgen een vriendin op bezoek die nogal een pietje precies is en zich aan de rommel in het hutje van de heksen stoort, ze bouwen een leuk verjaardagsfeestje en halen tenslotte spannende toeren uit om hun eigen zieke kat te genezen. Er komt aan dit alles nauwelijks toverij te pas, een enkele keer om een nieuwe hoed, een nieuw paar schoenen of natuurlijk om hun klassiek transportmiddel te toveren. Bij de beschrijvingen van het geliefkoosde eten van de heksen zullen kinderen misschien wel eens hun neus ophalen of zelfs een beetje gaan griezelen. Maar de beschrijving van hun spel en kwel blijft doorgaans een leuke bedoening. Jonge lezers mogen deze heksenstreken dus probleemloos voor het slapengaan voorgeschoteld krijgen. Ook de gra…Lire la suite
De twee heksen Ratja en Grizela wonen in een hutje diep in het bos. Niemand weet dat ze hier wonen. Zelfs de reus niet, maar die wil het wel graag weten. De twee heksen hebben namelijk een keer een partij hout, een stapel vissen en een aantal kippen van hem gestolen. In 12 verhaaltjes, elk 4 tot 6 bladzijden lang, worden de belevenissen verteld van deze heksen. Ratja wordt zelfs verliefd op de reus en wil hem graag op haar verjaardagsfeestje. Af en toe kan je lekker griezelen door alles wat de heksen aan eten klaar maken. Korte zinnen, af en toe een paar moeilijke woorden. Overzichtelijke bladspiegel, duidelijke druk. Er is veel te zien op de aantrekkelijke en grappige zwartwittekeningen, die tusen, onder en boven de tekst staan. Het omslag heeft een fleurige uitstraling in veel groen-paarse tinten en geeft een fragment uit het boek weer. Een grappig boek om zelf te lezen vanaf ca. 7 jaar, voorlezen vanaf ca. 5 jaar.