Grands caractères
Néerlandais
Een vrouw, die als kind getuige was van een ruzie over geld, gaat op onderzoek uit als blijkt dat haar man, die destijds verdacht werd van betrokkenheid bij de verdwijning van een jong meisje, slaapwandelt.
Titre
De spookmelodie
Auteur
Mary Higgins Clark
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
I heard that song before
Éditeur
Den Haag: Stichting Uitgeverij XL, 2008
432 p.
ISBN
9789046304631

Commentaires

Als Kay de schatrijke Peter ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Kay weet dat haar man verdachte is in de verdwijning van een jonge studente en bij de plotselinge dood van zijn eerste vrouw. Een nieuw opgezet politieonderzoek wijst in de richting van Peter, zeker als op zijn terrein het lichaam van de studente wordt gevonden. Bovendien blijkt de vader van Kay geen zelfmoord te hebben gepleegd en vlakbij het lichaam van de studente te liggen. Steeds meer aanwijzingen wijzen naar Peter, maar Kay blijft in zijn onschuld geloven. Deze roman heeft veel weg van 'Rebecca'* van D. Du Maurier, een onschuldig meisje trouwt met een man met een geheim. Het is wel spannend, maar omdat Peter al snel in de gevangenis zit, lijkt het alsof Kay geen gevaar loopt. De ontknoping is verrassend, maar de schrijfster heeft spannender boeken geschreven.

À propos de Mary Higgins Clark

Mary Theresa Eleanor Higgins connue sous le nom de Mary Higgins Clark, née le 24 décembre 1927 à New York et morte le 31 janvier 2020 à Naples en Floride, est une écrivaine américaine ; elle s'est spécialisée dans le roman policier et le roman de suspense ce qui lui a valu le surnom de la « reine du suspense ».

Biographie

Jeunesse et formation

Mary Higgins Clark est la seconde des trois enfants de Luke Joseph Higgins, propriétaire d'un restaurant, et de Nora C. Durkin Higgins, un couple d'immigrants irlandais de milieu modeste.

En 1939, son père meurt dans son sommeil et sa mère peine à élever seule Mary et ses deux frères, dont l'un meurt des suites d'une méningite quelques années aprèsEn lire plus sur Wikipedia