Livre
Néerlandais

Plezier met papier : knippen en plakken, vouwen en bouwen

Maruscha Gaasenbeek (auteur), Jorna Go (auteur), Elize Van der Pas (auteur)

Plezier met papier : knippen en plakken, vouwen en bouwen

Public cible:
9-11 ans et plus
Met kleurenfoto's en zwart-wittekeningen wordt uitgelegd hoe je allerlei werkstukken van papier kunt maken. Soms heb je daarbij hulp van een ouder iemand nodig. Vanaf ca. 6 jaar.
Titre
Plezier met papier : knippen en plakken, vouwen en bouwen
Auteur
Maruscha Gaasenbeek Jorna Go Elize Van der Pas
Langue
Néerlandais
Éditeur
Zeewolde: Forte, 2007
96 p. : ill.
ISBN
9789058777119

Commentaires

Plezier met papier is een knutselboek waarin verschillende technieken getoond worden om creatief bezig te zijn met papier. De auteurs stellen het boek voor als een wereldreis door de verschillende continenten om zo te laten zien dat over de hele wereld manieren zijn gevonden om papier te verwerken. Het boek biedt verschillende moeilijksgraden aan, van eenvoudige knip- en plakwerkstukken tot eerder moeilijke driedimensionele knutselwerkjes. Aan het begin van het boek wordt het voornaamste materiaal opgesomd en besproken en worden de meest voorkomende technieken verduidelijkt. Bij elk werkstuk staat een lijstje van benodigdheden, een werkbeschrijvig en af en toe een foto van een voorbeeld.

In het voorwoord vermelden de auteurs dat Plezier met papier laat zien dat er over de hele wereld verschillende manieren zijn gevonden om papier te verwerken. Daarmee geven ze de indruk dat de werkjes niet zomaar bij een bepaald continent werden geplaatst, maar dat ze er net typis…Lire la suite
Een boek om te vouwen, knippen en plakken met vooral materiaal dat je al in huis hebt, zoals papier, karton, melkpakken, behanglijm, schaar, naald en draad. Met een zelfgemaakte koffer en luchtballon reis je de hele wereld over en maak je al reizend een bladwijzer van de Eiffeltoren, een Indonesisch schimmenspel, kralen uit Australië, jungledieren uit Afrika tot en met kerstversierselen uit Europa. Allerlei bekende papiertechnieken komen aan de orde en kunnen kinderen van ongeveer zes tot twaalf jaar, al dan niet met hulp, urenlang vermaken. De werkjes worden duidelijk uitgelegd, met kleurenfoto's en (deels verkleinde) tekeningen in zwart-wit. De moeilijkheid varieert sterk, maar wordt verder niet aangegeven en wijst zich min of meer vanzelf. Een leuke aanvulling voor het knutselen thuis of op school. Vanaf ca. 6 jaar.