Livre
Néerlandais

Er was eens een prins en die wou een prinses : zeven sprookjes op rijm

Martine Bijl (auteur), Noëlle Smit (dessinateur)

Er was eens een prins en die wou een prinses : zeven sprookjes op rijm

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Zeven bekende sprookjes van Grimm, Andersen en Perrault worden met een moderne twist naverteld op rijm. Met paginagrote, sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.
Extra subject
SPR
Titre
Er was eens een prins en die wou een prinses : zeven sprookjes op rijm
Auteur
Martine Bijl 1948-2019
Dessinateur
Noëlle Smit
Langue
Néerlandais
Édition
2
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2015
52 p. : ill.
ISBN
9789025759148 (hardback)

Commentaires

In deze bundeling is een selectie opgenomen van zeven van de tien sprookjes, die eerder verschenen in de uitgaven ‘Er was eens...; Sprookjes op rijm’ en ‘Lang geleden…: Sprookjes op rijm’* (Blue in Green, 2011). Vier van de zeven sprookjes zijn van Hans Christian Andersen, namelijk De prinses op de erwt, De nachtegaal, Het lelijke eendje en De nieuwe kleren van de keizer. Twee sprookjes zijn van de Gebr. Grimm (De wolf en de zeven geitjes en De gouden bal), en een van Charles Perrault (De gelaarsde kat). De teksten, die op rijm zijn gezet, beslaan drie tot tien pagina's. De rijmschema's variëren van eenvoudig (abab) tot wat ingewikkelder. Ze zijn prettig om voor te lezen. Het zijn moderne verhalen, zonder het karakter van de sprookjes geweld aan te doen. Illustraties over een of twee illustraties in vrolijke kleuren illustreren de sprookjes. Met name deze illustraties geven het boek een prachtige uitstraling: ze zijn origineel, uitgevoerd met ecoline in een eigen, herkenbare stijl. De…Lire la suite

Er was eens een prins en die wou een prinses

In dit boek vind je zeven bekende sprookjes van de Gebroeders Grimm, Hans Christian Andersen en Charles Perrault maar met een moderne twist naverteld op rijm, zoals 'De wolf en de zeven geitjes', 'Het lelijke eendje' en 'De gelaarsde kat'.

De sprookjes in dit boek zijn eerder verschenen in 'Er was eens ...' en 'Lang geleden ...' in de serie 'Sprookjes op rijm' van Douwe Egberts. De teksten op rijm lezen vlot. De sprookjes zijn in een modern jasje gegoten terwijl ze goed herkenbaar blijven. Ze variëren in lengte van vier tot tien pagina’s.

Het meest opvallend zijn de vrolijk ingekleurde illustraties over een tot twee pagina’s. Het zijn fantasierijke schilderijtjes met grappige details.

Onderaan de inhoudstafel van het boek vind je een QR-code. Als je deze code scant met je smartphone dan kom je uit op een webpagina waar de auteur twee sprookjes voorleest: www.gottmer.nl./gottmer/blog/er-was-eens-een-prins-en-die-wou-een-prins…. Het gaat om 'De nieuw…Lire la suite

À propos de Martine Bijl

Martine Bijl (née le 19 mars 1948 à Amsterdam et morte le 30 mai 2019 à Maarssen) est une chanteuse, écrivaine et actrice néerlandaise.

Biographie

Martine Bijl fut découverte en 1965 par le producteur et présentateur de télévision Willem Duys. Elle a interprété des chansons néerlandaises originales mais aussi des traductions de chansons françaises d'Anne Sylvestre et de Barbara.

Elle a représenté les Pays-Bas à la Coupe d'Europe du tour de chant en 1966.

Notes et références

Liens externes