Titre
Land of mine / written and directed by Martin Zandvliet
Directeur
Martin Zandvliet
Acteur
Roland Møller Louis Hofmann Joel Basman Mikkel Boe Følsgaard Laura Bro
Compositeur
Sune Martin
Langue
Multilingue, Allemand, Danois
Éditeur
Paradiso Films, © 2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
100 min.
Note
Afwisselend Duits en Deens gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5414937033270
mooov

Commentaires

Oorlogsdrama van de Deense regisseur Martin Zandvliet. In mei 1945 ligt de hele Deense westkust vol met mijnen. De film volgt een groep krijgsgevangen Duitse soldaten, jongens nog, die tegen de afspraken van de Geneefse Conventies in het strand vrij moeten maken van mijnen. Onder bevel van een hardvochtige sergeant kruipen ze over het strand en prikken met een ijzeren staafje naar de mijnen. Ook hun levensomstandigheden zijn slecht. De recensenten geven 3-4 sterren. Coen van Zwol (NRC 30-3-'16): 'Land of Mine is schaamteloos sentimenteel: een zeer voorspelbare film over de menswording van een woesteling. Minder voorspelbaar zijn de mijnen. Er gaan er heel wat ontploffen, dat voel je aan, maar welke? (...) Spannend en ontroerend dus, Land of Mine, én een vergeten historische episode, én een relativering van nationale zelfgenoegzaamheid. (...)' Winnaar van de jongerenjury en publieksfavoriet op het filmfestival van Rotterdam.

À propos de Martin Zandvliet

CC BY-SA 3.0 - Image by che
(Please credit as "Petr Novák, Wikipedia" in case you use this outside Wikimedia projects.)

Martin Zandvliet, né le 7 janvier 1971 à Fredericia (Danemark), est un réalisateur scénariste et monteur danois.

Biographie

Son film Les Oubliés (Under sandet) remporte le Robert du meilleur film danois et le Bodil du meilleur film danois en 2016,.

Filmographie

Comme réalisateur

  • 2002 : Angels of Brooklyn
  • 2005 : Wulffmorgenthaler (série TV, assistant réalisateur)
  • 2006 : Jeg somregel
  • 2007 : Uden for kærligheden (premier assistant réalisateur)
  • 2008 : Mon petit-enfant
  • 2009 : Applaus
  • 2011 : Dirch En lire plus sur Wikipedia