In een dorp in het Wilde Westen aan het einde van de 19e eeuw is het leven van een jonge vrouw en haar dochter in gevaar door de komst van een sinistere dominee.
Titre
Brimstone / written and directed by Martin Koolhoven
Directeur
Martin Koolhoven
Acteur
Dakota Fanning Guy Pearce Carice Van Houten Emilia Jones Kit Harington
Compositeur
Junkie XL
Langue
Anglais
Éditeur
Paradiso, © 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
148 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5414937033386

Commentaires

Western van Martin Koolhoven (Oorlogswinter; Het schnitzelparadijs), zijn eerste internationale co-productie met in de hoofdrollen Guy Pearce, Dakota Fanning en Carice van Houten. Het verhaal speelt in een dorpje in het Wilde Westen, eind 19e eeuw waar vroedvrouw Liz (Fanning) woont met haar man en twee kinderen. Ze kan niet praten omdat haar tong is afgesneden. Wanneer het dorp een nieuwe dominee krijgt, is de gemeenschap enthousiast, maar Liz is zeer angstig. In vier hoofdstukken, niet chronologisch, wordt duidelijk welk verleden Liz deelt met de sinistere dominee. De film riep discussie op over het vele geweld in de film en het feministische of juist vrouwonvriendelijke element hierin. De recensenten geven 3-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) een epische, bloederige wraakwestern met feministische inslag. Af en toe over the top (iemand wordt opgehangen aan zijn eigen ingewanden), maar altijd meeslepend en prachtig gefilmd (...). Berend Jan Bockting (Volkskrant 11-1-'17): '(…Lire la suite

À propos de Martin Koolhoven

Martin Koolhoven, nom de scène de Martinus Wouter Koolhoven, né le 25 avril 1969 à La Haye (Pays-Bas), est un réalisateur, scénariste et acteur néerlandais.

Biographie

Filmographie partielle

Comme réalisateur

Comme acteur

  • 2007 : Landje (TV)
  • 2009 : Flow (série télévisée) : directeur
  • 2012 : Neonletters (série télévisée)

Récompenses et distinctions

  • 2001 : Veau d'or du meilleur réalisateur pour De grot (2001)

Vie priv…En lire plus sur Wikipedia