Livre
Néerlandais

Kaila de leeuwentemmer

Marloes Kemming (auteur), Connie Snoek (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Kaila woont in het circus. Ze droomt ervan leeuwentemmer te worden, maar volgens de zoon van de Sterke Man kunnen meisjes hooguit kattentemmer worden. Dat laat Kaila niet op zich zitten. Prentenboek met sobere kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Circussen
Titre
Kaila de leeuwentemmer
Auteur
Marloes Kemming
Dessinateur
Connie Snoek
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2016
[28] p. : ill.
ISBN
9789051164350 (hardback)

Commentaires

Kaila woont in een circus. Haar ouders zijn trapeze-artiesten. Kaila hoopt later leeuwentemmer te mogen worden, maar Jelle, de zoon van de Sterke Man, beweert dat meisjes geen leeuwentemmers kunnen worden, hooguit kattentemmers. Daarom bedenkt Kaila een plan: ze gaat de dikke luie kat temmen. Kat Stientje is eerst niet vooruit te branden, maar Kaila is slim en leert Stientje allemaal kunstjes. Als een leeuw uitbreekt, komen de circusbewoners erachter dat Kaila niet alleen een kattentemmer is. Prentenboek met een verhaal dat zich afspeelt in een circus. Het verhaal is voorzien van theatrale, sobere illustraties in gemengde techniek. Ze zijn vrij donker en statisch, maar wel fantasierijk. De uitgebreide tekst staat in een vrij kleine schreefloze letter in lege delen van de tekeningen, of op een witte pagina met alleen een kleinere illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Kaila de leeuwentemmer

De ouders van Kaila nemen de trapezenummers in het circus voor hun rekening. Parvati rijdt paard en er is ook een clown. Maar het meest kijkt Kaila op naar leeuwentemmer Jaco. Ooit wilt Kaila hetzelfde doen. Volgens Jelle uit haar klas van de circusschool is dat een mannenberoep en moet Kaila maar met katten spelen. Kaila moet bekomen van deze opmerking en begint te twijfelen aan zichzelf. Op een geheime plaats gaat ze Stien, de kat, opleiden. Daarna zullen de leeuwen wel volgen, denkt ze bij zichzelf. Oefenen met zo’n luie kat als Stien is niet makkelijk. Maar de beloningen met eten doen wonderen. Jelle ontdekt de geheime oefenplaats van Kaila en Stien. Weer wordt ze het middelpunt van spot. Jelle met zijn grote mond zal eens snel laten zien hoe je leeuwen moet temmen. Al snel loopt het mis. De leeuw ontsnapt. Kaila kan Jelle op het nippertje redden. Wauw ... de leeuw luisterde naar haar bevelen. De stoere meid wordt uitgebreid bedankt en wordt uitgenodigd om mee te werken met Jac…Lire la suite