Livre
Néerlandais
Gust houdt heel erg van de kleur groen. Hij draagt graag groene kleren. Zijn zus plaagt hem hiermee. Dat laat Gust niet op zich zitten. Prentenboek met karikaturale, fantasierijke illustraties met veel groen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Groen
Auteur
Mark Sperring
Dessinateur
Leo Timmers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Green
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2010
[24] p. : ill.
ISBN
9789044813395 (hardback)

Commentaires

Gust houdt van de kleur groen. Hij draagt groene kleren en hij is gek op felgroene hoeden. Zijn zus plaagt hem hiermee. Ze noemt hem de ene keer een groene kool, een spruitje of een boon. Een andere keer zegt ze appel, limoen of grassprietje tegen hem. Gust is echter niks van dit alles en op een dag leert hij zijn zus een lesje. Op een originele manier vormgegeven prentenboek over het gekibbel tussen broer en zus. De karikaturale, fantasierijke (kinderen en voorwerpen met grote bolle ogen) illustraties over een of twee pagina's zijn uitgewerkt tegen een witte achtergrond, zodat de groene kleur nog meer geaccentueerd wordt. Grappig is dat elk 'scheldwoord' apart is getekend; in die afbeelding is een gezicht te zien. De meeste zinnen beslaan een regel; ze zijn afgedrukt bij de illustraties met een ruime interlinie en in verschillende lettergroottes (de meeste in een fors formaat). Op het voorblad een afbeelding van Gust met een grote felgroene hoed op zijn hoofd. Voor kinderen vanaf ca…Lire la suite

Groen

Gust is gek op groen: hij draagt alleen maar groene kleren en groene hoeden. Zijn zus pest hem en lacht hem uit. Je bent een pad, een schimmel, mos, een smerige kever! Ze heeft heel veel verbeelding als het op scheldwoorden aankomt. Gust gaat niet akkoord. Dat ben ik niet, ik ben... En eindelijk krijgt hij de kans zijn zin af te maken en het pesten te stoppen.
De 3D-illustraties van Leo Timmers zijn algemeen bekend. Hier heeft hij met veel plezier het hoofdpersonage Gust afgebeeld als al de groene 'natuurproducten' die zijn zus maar kon bedenken, van spruitje tot schimmel en pad. Maar op één of andere manier werkt het niet; het verhaal is te zwak om te boeien. Jammer.