DVD
Anglais

Chicken Little

Mark Dindal (directeur), John Debney (compositeur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Titre
Chicken Little
Directeur
Mark Dindal
Compositeur
John Debney
Langue
Anglais
Éditeur
Disney DVD, 2006
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2005
Durée
78 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden, Frans Walt Disney productie
EAN
8717418081744

Commentaires

Disney animatiefilm* (2005) van regisseur Mark Dindal (tekenfilm Keizer Kuzco), gebaseerd op het gelijknamige verhaaltje van Jon Scieszka en Lane Smith over een kuikentje dat een stuk hemel uit de lucht ziet vallen. Niemand gelooft hem, zelfs zijn vader niet. Wanneer de hemel echt naar beneden komt vallen, in de vorm van een ruimteschip, gelooft wederom niemand hem behalve zijn vriendjes. Pas als aliens het dorpje binnenvallen, dringt het tot de bewoners door dat er wel degelijk iets aan de hand is. Bas Blokker (NRC 16-11-2005): 'Het verhaal ontstijgt nergens de leeftijdscategorie tot 7 jaar, maar de karakteristieke grapjes voor de personages zullen deze kinderen compleet ontgaan. Het lelijke eendje geeft adviezen uit pubermeidenbladen en de big is gek van nichtencamp als Barbra Streisand en Gloria Gaynor. Authentiek of intelligent wordt het nooit.' Dick van den Heuvel (Telegraaf 17-11-2005): 'Groots en meeslepend is het nog niet (...). Maar leuk is het wel.' Jann Ruyters (Trouw 17-11…Lire la suite

À propos de Mark Dindal

Mark Dindal, est un réalisateur, scénariste, acteur et animateur américain né le 31 mai 1960 à Columbus dans l'Ohio. Il travaille actuellement pour les studios Disney.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 1997 : Dany, le chat superstar
  • 2000 : Kuzco, l'empereur mégalo
  • 2005 : Chicken Little
  • 2021 : Garfield
  • 2021 : Funko Movie avec Teddy Newton

Scénariste

  • 1997 : Dany, le chat superstar
  • 2000 : Kuzco, l'empereur mégalo
  • 2001 : Kuzco, l'empereur mégalo (jeu vidéo)
  • 2005 : Chicken Little
  • 2005 : Kuzco 2
  • En lire plus sur Wikipedia