Livre
Néerlandais

Sem = super

Marjon Hoffman (auteur), Alex De Wolf (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Sem (9, ik-figuur) beleeft twaalf avonturen. Hij probeert te vliegen, gaat schatten zoeken met zijn vriend Jesse en moet winkelen met zijn moeder. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet supplémentaire
humor, verhalen, vliegen
Titre
Sem = super
Auteur
Marjon Hoffman
Dessinateur
Alex De Wolf
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2009
88 p. : ill.
ISBN
9789021667478

Commentaires

Sem (9, ik-figuur) is behoorlijk overtuigd van zichzelf. Hij is inderdaad slim, maar het is een tikje irritant dat hij dat zelf zo goed weet. De twaalf hoofdstukken vormen evenzovele anekdotes uit zijn leven, thuis met grote zus Lisa (blond en dom), kleine zus Bo (een eigen willetje), zijn vader Rolf (kan niets zonder de hulp van zijn moeder) en moeder Leah (heeft het niet altijd in de hand), op school en met zijn vriend Jesse. De hoofdstukken zijn los van elkaar te lezen. Het vertelde is doorspekt met humor, maar voor een negenjarige veel te beschouwelijk en volwassen van toon. Jammer! Het boek leest vlot, ook het voorstellen van de gezinsleden aan het begin draagt bij aan de toegankelijkheid. Zwart-witte pentekeningen verluchtigen de tekst. Op het omslag een gekleurde illustratie van een hilarische situatie uit het boek. Vanaf ca. 8 jaar.

Sem = Super

Sem krijgt van zijn opa een boek over Leonardo da Vinci. Daarin ziet hij een tekening van vleugels voor mensen. Dat kan hij zelf natuurlijk veel beter! Sem besluit met zijn verbeterde vleugels op te stijgen tijdens een drukke braderie, zo komt hij vast en zeker in de krant. Dat gebeurt inderdaad, maar of het als vliegende jongen is ... ? Sem is Marjon Hoffmans mannelijke tegenhanger van Floor. Floor maakt haar eigen regels om zo vat op de, soms wel, gekke wereld te krijgen, terwijl Sem handig gebruik maakt van zijn wiskundeknobbel en de wereld aan de hand van sommetjes bekijkt. Het is een hilarisch boek voor jongens die weigeren een boek over een meisje te lezen maar haar stiekem best wel cool vinden. Lachen geblazen vanaf de eerste tot de laatste pagina. Wil je weten wat je doen moet als je niet al te slimme zus en haar idem dito vriendin een taart willen bakken, je vader zijn oude metaaldetector bovenhaalt, je mama je in de koopjestijd een broek koopt, je je kleine zusje nieuwe w…Lire la suite

À propos de Marjon Hoffman

Marjon Hoffman, née le 25 septembre 1971 à Amsterdam, est une écrivaine et femme de lettres néerlandaise.

Bibliographie

  • 2003 : De regels van Floor
  • 2004 : Floras Regeln für die Welt
  • 2004 : Die Boskampi
  • 2005 : Waarom het leuk/stom is om een broer/zus te hebben / druk 1
  • 2005 : De dochters van sjeik Boul-Boul
  • 2006 : Een geheim bij de buren
  • 2006 : Mooi niks!
  • 2006 : Floor gaat ervoor!
  • 2007 : Mijn vreemde vriendin Hag en ik
  • 2007 : Helemaal Floor
  • 2008 : Sem is er uit
  • 2008 : Ik wil geen bril!
  • 2008 : Het internaat.com - Surprise!
  • 2008 : Floor regelt het even
  • 2009 : Een auto voor papa
  • 2010 : Floor is s…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions