Livre
Néerlandais

Mamma Mia maffia : het zal je familia maar wezen ...

Marjon Hoffman (auteur), Alex De Wolf (dessinateur)

Mamma Mia maffia : het zal je familia maar wezen ...

Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Luca (10, ik-figuur) is de zoon van de maffiabaas. Het zal niet lang meer duren voor hij zijn eerste klusje krijgt. Maar Luca wil helemaal niet bij de maffia. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Maffia
Niveau de lecture
AVI E6, AVI 8
Titre
Mamma Mia maffia : het zal je familia maar wezen ...
Auteur
Marjon Hoffman
Dessinateur
Alex De Wolf
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2015
112 p. : ill.
ISBN
9789021672526 (hardback)

Commentaires

Luca (10) is de zoon van de maffiabaas. Het zal niet lang meer duren voor hij zijn eerste klusje krijgt, maar Luca wil helemaal niet bij de maffia. In tegenstelling tot zijn vriend Ennio, die juist staat te springen. Luca probeert van alles om eronderuit te komen. Maar als Ennio in gevaar komt, moet hij wel actie ondernemen. Een humoristisch en sfeervol verhaal waarin allerlei bijzondere maffiosi de revue passeren, die met veel flair worden beschreven. Verteller Luca (ik-figuur) legt het verhaal vaak even stil om de lezer meer te vertellen over zijn vaders maffiapraktijken, zijn gekke zus te citeren of lijstjes te geven waarin hij van alles opsomt. Die opsommingen zijn niet altijd even functioneel, daar had in geschrapt mogen worden. Met veel aandacht voor de vormgeving, door gebruik van allerlei lettertypes, lijstjes en andere bijzondere opmaak. De collageachtige illustraties, uitgeknipte vormen in zwart(-wit), passen perfect bij de sfeer van het verhaal. Een sterk beeld is bijvoorbe…Lire la suite

À propos de Marjon Hoffman

Marjon Hoffman, née le 25 septembre 1971 à Amsterdam, est une écrivaine et femme de lettres néerlandaise.

Bibliographie

  • 2003 : De regels van Floor
  • 2004 : Floras Regeln für die Welt
  • 2004 : Die Boskampi
  • 2005 : Waarom het leuk/stom is om een broer/zus te hebben / druk 1
  • 2005 : De dochters van sjeik Boul-Boul
  • 2006 : Een geheim bij de buren
  • 2006 : Mooi niks!
  • 2006 : Floor gaat ervoor!
  • 2007 : Mijn vreemde vriendin Hag en ik
  • 2007 : Helemaal Floor
  • 2008 : Sem is er uit
  • 2008 : Ik wil geen bril!
  • 2008 : Het internaat.com - Surprise!
  • 2008 : Floor regelt het even
  • 2009 : Een auto voor papa
  • 2010 : Floor is s…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions