Livre
Néerlandais

Floor regelt het even

Marjon Hoffman (auteur), Georgien Overwater (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Floor (ik-figuur) heeft veertien regels verzonnen. In korte verhalen vertelt ze waarom ze deze regels heeft opgesteld. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet supplémentaire
humor, Gezin, verhalen, kinderen, Makkelijk lezen
Titre
Floor regelt het even
Auteur
Marjon Hoffman
Dessinateur
Georgien Overwater
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2008
118 p. : ill.
ISBN
9789021665733

Commentaires

Aan de hand van veertien regels, die Floor zelf heeft opgesteld, maken we anekdotes uit het leven van Floor mee. Regel 4: 'Grote mensen mogen geen spullen laten slingeren!' komt voort uit een per ongeluk overgespoelde video als Floor en haar broer Kees alleen thuis zijn, Regel 10: 'Als je broer een grote pestkop is, mag je best een keer erge wraak nemen!' vertelt over het sms-bericht van Anne aan Kees, dat Floor stiekem beantwoordt, denkende dat Anne een meisje is. Dit vierde boek over de 9-jarige Floor (ik-figuur) heeft dezelfde opzet als de overige delen*. Iedere regel is een op zichzelf staand verhaal, vlot geschreven in begrijpelijke taal. Veel directe rede, afgewisseld met de dingen zoals Floor ze ziet, denkt en voelt. De tekst heeft brede witmarges, springt in en wordt op bijna iedere pagina verduidelijkt met kleine, grappige zwart-witte pentekeningetjes. Op het omslag de titel in handschrift en een vrolijke tekening van Floor. Vanaf ca. 8 jaar.

À propos de Marjon Hoffman

Marjon Hoffman, née le 25 septembre 1971 à Amsterdam, est une écrivaine et femme de lettres néerlandaise.

Bibliographie

  • 2003 : De regels van Floor
  • 2004 : Floras Regeln für die Welt
  • 2004 : Die Boskampi
  • 2005 : Waarom het leuk/stom is om een broer/zus te hebben / druk 1
  • 2005 : De dochters van sjeik Boul-Boul
  • 2006 : Een geheim bij de buren
  • 2006 : Mooi niks!
  • 2006 : Floor gaat ervoor!
  • 2007 : Mijn vreemde vriendin Hag en ik
  • 2007 : Helemaal Floor
  • 2008 : Sem is er uit
  • 2008 : Ik wil geen bril!
  • 2008 : Het internaat.com - Surprise!
  • 2008 : Floor regelt het even
  • 2009 : Een auto voor papa
  • 2010 : Floor is s…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions