Livre
Néerlandais

Floor denkt door!

Marjon Hoffman (auteur), Georgien Overwater (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Floor (ik-figuur) heeft veertien nieuwe regels bedacht. Je moet je vader nooit eten online laten bestellen en als de juf een regel bedenkt voor het huiswerk, moet ze zich daar zelf ook aan houden. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet supplémentaire
verhalen, humor, Makkelijk lezen, Humor (jeugd)
Niveau de lecture
AVI 9, AVI M6, AVI E6
Titre
Floor denkt door!
Auteur
Marjon Hoffman
Dessinateur
Georgien Overwater
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2015
127 p. : ill.
ISBN
9789021674568 (hardback)

Commentaires

Zoals in de voorgaande tien boeken over Floor formuleert ze hier opnieuw veertien regels. Het zijn eigenlijk conclusies die ze trekt uit zaken die ze meemaakt. Voor allerlei situaties en problemen bedenkt ze een originele oplossing. Er kan immers veel mis gaan met onder meer spelfouten in een dictee, zakgeld, een huisdier dat niet tam is, een vervelende broer of een pretpark dat niet prettig is. Soms heeft Floor geluk, soms zet ze de situatie op een vindingrijke manier naar haar hand. Floor is een sympathieke, eigenwijze meid die in dagboekstijl in de ik-persoon schrijft over haar belevenissen, gevoelens en redeneringen. De situaties zijn veelal heel herkenbaar, maar de oplossingen die Floor bedenkt zijn ongewoon en creatief. De anekdotische verhaaltjes zijn grappig en bevatten vaak verrassende wendingen. Ze zijn vlot en afzonderlijk te lezen. De lay-out is aantrekkelijk, met handgeschreven regels en vrolijke, zwierige pentekeningen. Ontspannende en luchtige lectuur die voortbouwt op …Lire la suite

À propos de Marjon Hoffman

Marjon Hoffman, née le 25 septembre 1971 à Amsterdam, est une écrivaine et femme de lettres néerlandaise.

Bibliographie

  • 2003 : De regels van Floor
  • 2004 : Floras Regeln für die Welt
  • 2004 : Die Boskampi
  • 2005 : Waarom het leuk/stom is om een broer/zus te hebben / druk 1
  • 2005 : De dochters van sjeik Boul-Boul
  • 2006 : Een geheim bij de buren
  • 2006 : Mooi niks!
  • 2006 : Floor gaat ervoor!
  • 2007 : Mijn vreemde vriendin Hag en ik
  • 2007 : Helemaal Floor
  • 2008 : Sem is er uit
  • 2008 : Ik wil geen bril!
  • 2008 : Het internaat.com - Surprise!
  • 2008 : Floor regelt het even
  • 2009 : Een auto voor papa
  • 2010 : Floor is s…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions