Livre
Néerlandais

Floor breekt door!

Marjon Hoffman (auteur), Georgien Overwater (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Floor (9, ik-figuur) heeft veertien nieuwe regels bedacht, zoals: als je moeder vroeger ergens goed in was, betekent dat niet dat jij haar talent ook hebt! Vanaf ca. 8 jaar.
Niveau de lecture
AVI 8, AVI E5
Titre
Floor breekt door!
Auteur
Marjon Hoffman
Dessinateur
Georgien Overwater
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2019
149 p. : ill.
ISBN
9789021678627 (hardback)

Commentaires

Veertiende, afzonderlijk te lezen deel uit de serie over de alledaagse belevenissen van de 9-jarige Floor. De afgeronde hoofdstukken beginnen met een handgeschreven regel van Floor. Daarin geeft ze een stelling of wijze raad. Dan volgt het verhaal, waarin de context van de regel duidelijk wordt. Het gedrag van Floor, haar familie en haar vriendinnen zorgen voor onverwachte wendingen in de gebeurtenissen, waardoor vaak hilarische situaties ontstaan. Met vaart geschreven vanuit Floor in makkelijk taalgebruik en met veel dialoog. De overzichtelijke bladspiegel bevat ruime marges en inspringende regels. De vele kleine zwart-witte pentekeningen versterken de humoristische sfeer. Het kleurrijke omslag past prima bij de speelse inhoud van dit geheel. Een heerlijk, leesplezier bevorderend boek voor met name meisjes vanaf ca. 8 jaar.

À propos de Marjon Hoffman

Marjon Hoffman, née le 25 septembre 1971 à Amsterdam, est une écrivaine et femme de lettres néerlandaise.

Bibliographie

  • 2003 : De regels van Floor
  • 2004 : Floras Regeln für die Welt
  • 2004 : Die Boskampi
  • 2005 : Waarom het leuk/stom is om een broer/zus te hebben / druk 1
  • 2005 : De dochters van sjeik Boul-Boul
  • 2006 : Een geheim bij de buren
  • 2006 : Mooi niks!
  • 2006 : Floor gaat ervoor!
  • 2007 : Mijn vreemde vriendin Hag en ik
  • 2007 : Helemaal Floor
  • 2008 : Sem is er uit
  • 2008 : Ik wil geen bril!
  • 2008 : Het internaat.com - Surprise!
  • 2008 : Floor regelt het even
  • 2009 : Een auto voor papa
  • 2010 : Floor is s…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions