Livre
Néerlandais

De regels van Floor

Marjon Hoffman (auteur), Georgien Overwater (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Floor (ik-figuur) vindt dat kinderen zelf regels mogen maken. Zij heeft veertien regels verzonnen, waar een verhaaltje bij hoort. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet supplémentaire
humor, Hoffman, Marjon, Makkelijk lezen
Niveau de lecture
AVI 8
Titre
De regels van Floor
Auteur
Marjon Hoffman
Dessinateur
Georgien Overwater
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2003
92 p. : ill.
ISBN
9789021618555

Commentaires

In plaats van in hoofdstukken werd dit boek ingedeeld volgens "de regels van Floor", en dat zijn er 14 in totaal. Eigenlijk is er geen enkel verband tussen deze "regels", en gaat het er eerder om een boek eens een keertje anders in te delen. Wat we te lezen krijgen zijn zo'n 13 situaties of anekdotische vertellingen waarin de bijdehandse flapuit Floor de hoofdrol speelt. Haar vriendinnetje Margreet is bang en timide. De situaties zijn herkenbaar: geruzie tussen broer en zus, fantasiespelletjes met je beste vriendin, cadeautjes met vader kopen voor moeder, lelijke cadeaus krijgen enz. De verhaaltjes worden in de ikpersoon door Floor verteld, en die heeft een erg nuchtere kijk op de dingen. Ze zorgt door haar vrijmoedigheid voor vele situaties die pijnlijk of vervelend zijn voor de mensen rondom haar, maar waar je als lezer best om kan lachen. Haast alle verhalen eindigen met een grappige noot. De fijne zwart-wittekeningen van Georgien Overwater onderlijnen de humoristische ondertoon va…Lire la suite
Floor heeft zo haar eigen ideeën over de mensen om haar heen en hun manier van doen, gevormd door opgedane ervaringen. Die zijn door haar in regels vastgelegd, zoals 'Je moet altijd oppassen voor mensen met ogen in hun achterhoofd' of 'Je moet nooit met je vader een cadeau voor je moeder kopen'. Per regel, in totaal zijn het er veertien, volgt een verhaaltje waarin Floor in de ik-vorm vertelt hoe ze tot die wijsheid gekomen is, wat aardige anekdotes oplevert. Samen met de humoristische, kriebelige zwart-witte pentekeningetjes maken ze deze uitgave tot een vermakelijk en verfrissend geheel. De tekst is rechts niet uitgelijnd en er staat niet te veel tekst op een pagina, waardoor het boekje ook zeer geschikt is voor minder enthousiaste lezers. Op het geel gekleurde omslag staat een afbeelding van een ondersteboven hangende Floor, waarmee de speelse toon van het boek gezet wordt. Vanaf ca. 8 jaar.

À propos de Marjon Hoffman

Marjon Hoffman, née le 25 septembre 1971 à Amsterdam, est une écrivaine et femme de lettres néerlandaise.

Bibliographie

  • 2003 : De regels van Floor
  • 2004 : Floras Regeln für die Welt
  • 2004 : Die Boskampi
  • 2005 : Waarom het leuk/stom is om een broer/zus te hebben / druk 1
  • 2005 : De dochters van sjeik Boul-Boul
  • 2006 : Een geheim bij de buren
  • 2006 : Mooi niks!
  • 2006 : Floor gaat ervoor!
  • 2007 : Mijn vreemde vriendin Hag en ik
  • 2007 : Helemaal Floor
  • 2008 : Sem is er uit
  • 2008 : Ik wil geen bril!
  • 2008 : Het internaat.com - Surprise!
  • 2008 : Floor regelt het even
  • 2009 : Een auto voor papa
  • 2010 : Floor is s…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions