Livre
Néerlandais

De Boskampi's

Marjon Hoffman (auteur), Annet Schaap (dessinateur)
Als Rik net is verhuisd naar een andere plaats, besluit hij te doen alsof zijn vader lid van de maffia is. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Fantaseren
Niveau de lecture
AVI 8
Titre
De Boskampi's / Marjon Hoffman ; met tek. van Annet Schaap
Auteur
Marjon Hoffman
Dessinateur
Annet Schaap
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2004
120 p. : ill.
ISBN
90-216-1797-8

Commentaires

Rik woont samen met zijn vader in zijn geboortedorp en wordt flink gepest. Als ze moeten verhuizen omdat zijn vader promotie gemaakt heeft op zijn werk, ziet Rik zijn kans schoon om een nieuwe identiteit aan te nemen. Geïnspireerd door een maffiafilm weet hij er de hele buurt van te overtuigen dat zijn vader een maffioso is. Zeer wensvervullend verhaal waarbij de hoofdfiguur geholpen wordt door veel toevalligheden. Het verhaal is geschreven in korte, getitelde hoofdstukken en rijkelijk voorzien van vlot getekende zwart-witillustraties. Toegankelijk geschreven in korte zinnen en met gevoel voor humor en fantasie. Zelf lezen vanaf 9 jaar.

De Boskampi's

Rik Boskamp woont samen met zijn vader, zijn moeder is kort na zijn geboorte overleden. Voor zijn papa is de tijd een beetje blijven stilstaan. Hij en Rik worden regelmatig gepest en beschouwd als 'sukkels'. Op een avond kijkt Rik naar een maffiafilm. Deze maakt een grote indruk op hem: kinderen mogen er alles, iedereen doet wat de maffia vraagt. Als papa promotie krijgt en ze daardoor moeten verhuizen, staat Riks besluit vast. In hun nieuwe omgeving zullen ze zich uitgeven voor maffialeden! Hij verandert zijn naam in Boskampi, hij eet voortaan spaghetti, gebruikt Italiaanse woorden in een gesprek en verandert van kledingstijl.

Vrolijk en fantasievol verhaal over vriendschap en de 'wraak van een gepeste jongen. Het is vlot geschreven en zal de lezertjes zeker kunnen boeien. Het boek is aangevuld met zwart- wittekeningen. Het verhaal is ook verfilmd.


À propos de Marjon Hoffman

Marjon Hoffman, née le 25 septembre 1971 à Amsterdam, est une écrivaine et femme de lettres néerlandaise.

Bibliographie

  • 2003 : De regels van Floor
  • 2004 : Floras Regeln für die Welt
  • 2004 : Die Boskampi
  • 2005 : Waarom het leuk/stom is om een broer/zus te hebben / druk 1
  • 2005 : De dochters van sjeik Boul-Boul
  • 2006 : Een geheim bij de buren
  • 2006 : Mooi niks!
  • 2006 : Floor gaat ervoor!
  • 2007 : Mijn vreemde vriendin Hag en ik
  • 2007 : Helemaal Floor
  • 2008 : Sem is er uit
  • 2008 : Ik wil geen bril!
  • 2008 : Het internaat.com - Surprise!
  • 2008 : Floor regelt het even
  • 2009 : Een auto voor papa
  • 2010 : Floor is s…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions