Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Oversteken

Marjolijn Hof (auteur)
Public cible:
9-11 ans et plus
De moeder van Meta heeft weer een nieuwe vriend, de IJslander Bjarni. Met de nodige tegenzin moet Meta (ik-figuur) met hen mee op vakantie naar IJsland, waar ze Bjarni steeds beter leert kennen, terwijl haar moeder vooral ruzie met hem maakt. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
Oversteken
Auteur
Marjolijn Hof
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2007
125 p.
ISBN
9789045104201

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Wankel verder gaan
marjolijn hof : Oversteken
Met Een kleine kans (De Leeswelp 2006, p. 60) schreef Marjolijn Hof een literair en leesbaar boek, dat dit jaar dan ook bekroond werd met de Gouden Uil Jeugdliteratuur en de publieksprijs van de jonge lezer. Een kleine kans haar debuut noemen, vindt Hof zelf een beetje bedriegerij. De voormalige bibliothecaresse is immers al enkele jaren actief als schrijfster van prentenboeken, wat volgens haar dezelfde mate van concentratie en vakmanschap vergt als het schrijven van een 10+ boek. Zelf is ze blij dat de druk al wat van de ketel is, aangezien haar volgende boek voor deze lezersgroep al in de boekhandel ligt. Voor het schrijven van Oversteken kon ze in alle rust nog "IJslandgek" worden, zoals ze zelf zegt. Hof maakte nl. een indrukwekkende rondreis op IJsland, las talloze IJslandse saga's en zette zich vervolgens geïnspireerd weer aan het schrijven.
De moeder van de 12-jarige Meta heeft alweer een nieuwe vriend. Meta weet echter …Lire la suite
Meta heeft haar vader nooit gekend; haar moeder heeft redelijk vaak een vriend, maar Meta vindt die vrienden meestal maar niets en dat geldt ook voor haar nieuwste vriend, de IJslander Bjarni. Met de nodige tegenzin gaat ze met hen op vakantie naar IJsland. Bjarni, die spannende, maar ook angstaanjagende volksverhalen vertelt, gaat ze steeds aardiger vinden en hij bouwt een goede band met Meta op, terwijl haar moeder alleen maar ruzie met hem maakt. Uiteindelijk loopt de ruzie zo hoog op, dat Meta met haar moeder eerder naar huis vertrekt. Schitterend geschreven ik-verhaal, waarin tegen de ruige achtergrond van IJsland de relatie tussen drie personen, Meta, haar moeder en haar vriend, zeer geloofwaardig en intensief wordt uitgewerkt. Als lezer word je in het verhaal getrokken en blijf je door een goed opgebouwde spanningsboog geboeid tot aan het slot. De vertellingen van Bjarni spelen hierbij een belangrijke rol. De levendige dialogen geven de personages echt kleur, het literaire taal…Lire la suite