Livre
Néerlandais

Aadje Piraatje kan al lezen

Marjet Huiberts (auteur), Sieb Posthuma (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Vader Piraat vindt het tijd dat Aadje Piraatje leert lezen. Maar gaat dat wel lukken met al die woeste piraten aan boord? Oblong prentenboek met grappige kleurenillustraties en tekst op rijm, ook samenleesverhalen. AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Sujet
Zeerovers
Extra subject
lezen, verhalen, piraten, Samen lezen, humor
Niveau de lecture
AVI Début, AVI 1
Titre
Aadje Piraatje kan al lezen
Auteur
Marjet Huiberts
Dessinateur
Sieb Posthuma
Langue
Néerlandais
Éditeur
Haarlem: Gottmer, © 2016
[36] p. : ill.
ISBN
9789025760830 (hardback)

Commentaires

Aadje Piraatje is bekend door zijn prentenboeken, waarvan het eerste deel werd bekroond met zowel een Zilveren Griffel (tekst) als een Vlag en Wimpel (illustraties). Nu zijn er AVI-verhaaltjes over dit piraatje. Allereerst is er een samenleesverhaal op rijm, waarbij de in rood gedrukte tekst gericht is op de beginnende lezers. Dit verhaal verscheen onder de titel Leesles in 'Aadje Piraatje viert feest' (2014). Daarna volgen zeven verhaaltjes op niveau AVI-Start met alleen eenlettergrepige woorden. Geen hoofdletters, wel interpunctie. Duolezen is mogelijk door de getekende gezichtjes voor de tekst. In de dynamische en speelse illustraties, die het predicaat schitterend verdienen, staan losse woorden gedrukt, al dan niet terugkomend in de tekst. Leuk als zoek- en aanwijselement. De illustraties komen uit de diverse Aadje Piraatje-boeken en een tijdschrift. De uitgave is net als de prentenboeken uitgevoerd in oblong formaat, zij het iets kleiner. Dit AVI-zelfleesboek/prentenboek houdt he…Lire la suite

Aadje Piraatje kan al lezen

Aadje vaart samen met zijn vader over de zeven zeeën en kan dus niet naar school. Daarom krijgt hij les van zijn vader op de boot. De andere piraten verstoren de les voortdurend met hun grapjes. Gelukkig is Aadje een wonderkind en kan hij alles al.

Een grappig boekje met korte verhaaltjes over Aadje Piraatje. Het eerste verhaal is een mee-leesverhaal op rijm, de volgende verhalen zijn geschreven op AVI-start-niveau. Ideaal dus voor de prille lezers. Leuk is ook dat in de illustraties mkm-woordjes gedrukt staan. Zo kunnen de jonge lezertjes al eens uitpakken met hun kunst van het lezen. De illustraties vind ik geweldig leuk. Ik hou erg van deze tekenstijl: geen overdaad aan kleuren en een tikje retro.

Een leuk hebbeding voor de liefhebbers van Aadje.


Suggestions