Livre
Néerlandais

MZZLmeiden verliefd

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
De drielingzussen Joan, Hanna en Tanja worden uitgenodigd om als spion een hotel in de rijke badplaats Monaco te beoordelen. Vanaf ca. 12 jaar.
Extra subject
Monaco, Detectives, humor
Titre
MZZLmeiden verliefd
Auteur
Marion van de Coolwijk
Langue
Néerlandais
Éditeur
Baarn: De Fontein, © 2008
203 p.
ISBN
9789026111532

Commentaires

In dit vierde boek over de 16-jarige drieling Joan, Hanna en Tanja hebben de zusjes weer 'mazzel'. Op vraag van Joans oom, eigenaar van een hotelketen, mogen de drie een week lang gratis in een luxueus vijfsterrenhotel op Mallorca logeren. Als anonieme gasten moeten ze er een oogje in het zeil houden. De drie beleven de tijd van hun leven, al hebben ze door hun sterk uiteenlopende karakters en achtergrond (als kind werden ze door verschillende gezinnen geadopteerd) om de haverklap ruzie: "'Morgenochtend gaan we samen Monaco verkennen.' Joan glunderde. 'Shoppen!' 'Naar het paleis', mompelde Hanna. 'Terrasje pikken', besloot Tanja." Alle drie worden ze verliefd: de snobistische Joan op de filmster Johnny, de plichtsbewuste Hanna op receptionist Pieter, en de vrijgevochten Tanja op Danny, die in een strandtent werkt. Helaas is de liefde niet het enige wat de meisjes bezighoudt. Hanna ontdekt immers al gauw dat een andere receptionist, Rowen, wel heel mysterieus gedrag vertoont. Om zijn s…Lire la suite
Vierde zelfstandig te lezen deel over de drielingzussen Joan, Hanna en Tanja, beter bekend als de MZZLmeiden. Omdat Joans oom van plan is een hotel in Monaco over te nemen mogen de meiden als 'spion' de locatie beoordelen. Uiteraard beleven ze alledrie een romantisch avontuur, maar daarnaast ontdekken ze ook nog hoe het komt dat er regelmatig bij rijke hotelgasten thuis wordt ingebroken. Als op het eind ook nog papa Parrot ten tonele verschijnt, is de vakantie compleet. Pretentieloos, luchtig en vlotjes geschreven meidenromannetje, ideaal voor de zomer. Op het opvallend felroze omslag symboliseert de verschillende badkleding de verschillen in achtergrond en modestijl van de zusjes. Boven ieder hoofdstuk een herhaling van de zwempakken die het omslag opluisteren. Het eerste deel* heeft de Tina-Bruna Award 2005-2006 gewonnen. Vanaf ca. 12 jaar.