Livre
Néerlandais

Het zwaard van Ridder Rondeel

Marion van de Coolwijk (auteur), Saskia Halfmouw (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Tijdens een paardrijles belanden Jard en zijn vrienden, die een opleiding volgen voor 'Ridders in de 21e eeuw', een geheime gang. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Ridders
Niveau de lecture
AVI 4
Titre
Het zwaard van Ridder Rondeel / Marion van de Coolwijk ; met tek. van Saskia Halfmouw
Auteur
Marion van de Coolwijk
Dessinateur
Saskia Halfmouw
Langue
Néerlandais
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2003
80 p. : ill.
ISBN
90-269-9652-7 9789026996528

Commentaires

In het eerste deel van 'Ridder Doerak', meldt Jard zich, samen met zijn neef Rijk, aan voor de opleiding 'Ridders in de 21ste eeuw' die wordt gegeven op kasteel Rondeel. Ze voelen zich snel thuis en sluiten vriendschap met Ize, het enige meisje dat de opleiding volgt. Maar ze maken ook vijanden. De drie broers van Wijngaarden blijken niet geïnteresseerd in de opleiding en botsen al snel met Jard en Rijk. Die broers zijn dan ook in hun nopjes als blijkt dat de school in gevaar is. De eigendomspapieren van het kasteel zijn verdwenen en als ze niet snel gevonden worden, zal het kasteel worden omgebouwd tot een hotel. Jard, Rijk en Ize ontdekken bij toeval de eigendomsakte, maar als die de volgende dag gestolen blijkt, staat het kasteel op stelten. Uiteindelijk komt alles goed en wordt Jard wegens moed geridderd tot Ridder Doerak.

In Het geheim van het Rode Schild vinden Jard en Rijk een ondergrondse passage in de ruïne van het kasteel van graaf August, de aartsvijand van gr…Lire la suite
Jard en zijn neef zitten op een ridderopleiding in een echt kasteel. Omdat de originele eigendomsakte niet te vinden is, wil de gemeente het kasteel opeisen om er een hotel van te maken. Alle leerlingen van de ridderopleiding moeten helpen zoeken. Gelukkig wordt de akte "per toeval" gevonden. Het kasteel blijft als opleidingsplek bestaan en als dank krijgen de vinders het kostbare zwaard en een ring. Zeer wensvervullend verhaal dat tijdens de ontvangst in het kasteel aan Harry Potter doet denken. De ontknoping en afwikkeling gaat erg snel en zijn wat onwaarschijnlijk. De geschenken komen waarschijnlijk in volgende delen terug. Goed geschreven verhaal, waarin alles om het avontuur draait; de karaktertekening is vlak. De zwartwittekeningen zijn vlot neergezet; een tekening klopt niet met het verhaal. Stevig uitgevoerd boek met een kleurrijke aantrekkelijke omslag. Vanaf ca. 8 jaar.

Suggestions