Livre
Néerlandais
Als een hoogbejaarde Amsterdamse vrouw bij het bejaardenkoor de vrouw terugziet die haar zestig jaar eerder in het ongeluk heeft gestort, besluit ze wraak te nemen.
Titre
Zondaarskind
Auteur
Marion Pauw
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Anthos, 2009
290 p.
ISBN
9789041414304

Commentaires

Met het onderhoudende verhaal Zondaarskind maakt Marion Pauw nog maar eens duidelijk dat oude dametjes van tachtig jaar best gevaarlijk kunnen zijn als ze het nodig vinden hun (begrijpelijke) rancune om te zetten in wraak. Dit wordt bewezen door de hoofdfiguur, ene Geertruida Amalia Langhout. Als kind kwam ze terecht bij de onmenselijk strenge nonnen in een weeshuis nadat haar ouderlijk huis, een café, afbrandde. Bij die ramp verloor ze haar ouders en jongere zusje. Ze krijgt bij die nonnen een meer dan Spartaanse opvoeding en wordt als tiener als meid geplaatst bij de gegoede familie Van Zuilen. Het wordt hard werken, ze wordt verliefd op de oudste zoon Waldemar en ook zwanger van hem. Maar zoals dat in die tijd ging, er was door zijn ouders al een huwelijk gearrangeerd voor hem met ene Fréderique. Die doelbewuste jongedame zorgt er op doortastende manier voor dat de zwangerschap en de romance eindigt en Geertruida op straat staat, met lege handen. Het harde leven heeft haar e…Lire la suite
Als Truitje Langhout (80) door een val haar heup heeft gebroken, gaat ze tijdens de revalidatie voor de afleiding bij een bejaardenkoor. Ze is geschokt als ze daar de vrouw ziet die haar zestig jaar eerder in het ongeluk stortte. Toen ze negen was, brandde het café van haar ouders af en kwam ze als enige overlevende in het weeshuis. Ze wordt op haar 18e hulp voor dag en nacht bij een rijke familie in Bussum en wordt verliefd op de oudste zoon. Als ze van hem zwanger raakt, hoopt Trui dat hij met haar trouwt en niet met zijn bekakte verloofde. Maar Waldemar laat niets meer van zich horen, zijn verloofde valt haar aan zodat ze haar bijna voldragen kind verliest. Trui besluit wraak te nemen. De journaliste en copywriter (1973) publiceerde eerder drie thrillers, waarvan de laatste ‘Daglicht’* werd bekroond met de Gouden Strop 2009. Deze vierde is een met veel humor geschreven lichtvoetige schelmenroman over een vrouw die de rol van bejaarde niet accepteert. Heel spannend is het niet, maar…Lire la suite

À propos de Marion Pauw

CC BY-SA 4.0 - Image by Jan Willem Kaldenbach

Marion Pauw, née le 19 août 1973 en Tasmanie en Australie, est une écrivaine, femme de lettres et scénariste australo-néerlandaise.

Bibliographie

  • 2005 : Villa Serena: roman
  • 2006 : Barbara Tiggelaar leest Drift
  • 2008 : Girl in the Dark: A Novel
  • 2009 : Zondaarskind
  • 2010 : Jetset / druk 10
  • 2011 : Jetset 3voor2 2011 / druk 1
  • 2012 : Gulzig: en andere spannende verhalen
  • 2013 : De wilden
  • 2014 : Hemelen
  • 2015 : We moeten je iets vertellen
  • 2016 : Girl in the dark / meisje in het donker
  • 2016 : La ragazza che non sapeva
  • 2017 : Hotel Hartzeer

Filmographie