Livre
Néerlandais

Villa Serena : roman

Marion Pauw (auteur)

Villa Serena : roman

Genre:
Als een vrouw probeert te achterhalen waarom haar man haar op hun huwelijksreis probeerde te vermoorden, stuit ze op vreemde verschijnselen.
Sujet supplémentaire
Romans, thriller
Titre
Villa Serena : roman
Auteur
Marion Pauw
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Archipel, 2005
193 p.
ISBN
90-6305-179-4

Commentaires

De debuutroman van Marion Pauw, copywriter en columniste, is een thriller. "Een roman van internationale allure, een bloedstollend verhaal dat je geen minuut loslaat," bloklettert de achterflap. Maar zoals we weten is het papier van een achterflap geduldig en hebben weinig achterflapschrijvers aan overdrijving een broertje dood.

De wittebroodsweken van Fillis en Andrew in hotel Villa Serena, in de Dominicaanse republiek, eindigen in een nachtmerrie. Andrew tracht op de laatste avond van hun vakantie zijn vrouw te wurgen. Fillis kan ternauwernood ontsnappen. Zij keert spoorslags naar Nederland terug, en Andrew belandt in een psychiatrische inrichting waar hij blijft beweren dat stemmen in zijn hoofd hem de daad hebben aangepraat. Een jaar lang piekert Fillis over het waarom van Andrews agressie, en ze besluit terug te keren naar de plek des onheils, in de hoop daar een antwoord te vinden. Ze ontdekt dat twee jaar geleden ook al een vrouw gewurgd werd door haar man. Hetzelfde ver…Lire la suite
Tijdens de huwelijksreis wordt Fillis door haar man aangevallen en bijna vermoord. Andrew beweert dat hij reageerde in opdracht van stemmen in zijn hoofd. Hij wordt opgenomen in een therapeutisch centrum. Een jaar later besluit Fillis terug te gaan naar het hotel om af te rekenen met het verleden. Ze ontmoet er de plaatselijke Don Juan en begint een relatie. Intussen hoort ze dat er meer vrouwen door hun man zijn aangevallen of vermoord. Ze ontdekt dat hetzelfde echtpaar aanwezig was bij alle gevallen. Het spannende verhaal wordt in terugblikken verteld terwijl Fillis weer op vakantie is. De verwerking van de schokkende gebeurtenissen en de ontmoetingen met haar man zijn realistisch getekend, evenals het ongeloof waarmee Fillis reageert op paranormale gebeurtenissen. Een spannend verhaal met een verrassend einde. Normale druk.

À propos de Marion Pauw

CC BY-SA 4.0 - Image by Jan Willem Kaldenbach

Marion Pauw, née le 19 août 1973 en Tasmanie en Australie, est une écrivaine, femme de lettres et scénariste australo-néerlandaise.

Bibliographie

  • 2005 : Villa Serena: roman
  • 2006 : Barbara Tiggelaar leest Drift
  • 2008 : Girl in the Dark: A Novel
  • 2009 : Zondaarskind
  • 2010 : Jetset / druk 10
  • 2011 : Jetset 3voor2 2011 / druk 1
  • 2012 : Gulzig: en andere spannende verhalen
  • 2013 : De wilden
  • 2014 : Hemelen
  • 2015 : We moeten je iets vertellen
  • 2016 : Girl in the dark / meisje in het donker
  • 2016 : La ragazza che non sapeva
  • 2017 : Hotel Hartzeer

Filmographie