DVD
Français
Gedreven door passie voor hun beroep als hartchirurgen en hun al tien jaar durende ware liefde voor elkaar, leven Mila en Javier ogenschijnlijk in totale harmonie. De illusie wordt echter wreed verstoord door de ongeplande zwangerschap van Mila en het steeds toenemende drankmisbruik van Javier.
Extra subject
Franse films, liefde, Drama (film)
Titre
À coeur ouvert
Directeur
Marion Laine
Antécédent bibliographique
Mathias Enard 1972-
Acteur
Juliette Binoche 1964- Edgar Ramirez 1977-
Langue
Français
Éditeur
A Film, 2013
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
88 min.
Note
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8716777946411

Commentaires

Frans-Argentijnse co-productie uit 2012, tweede speelfilm van Marion Laine (Un coeur simple), met Juliette Binoche (Chocolat), Édgar Ramirírez (The Bourne Ultimatum) e.a. Gebaseerd op de gelijknamige roman van de Franse schrijver Mathias Énard. Gedreven door passie voor hun beroep als hartchirurgen en hun al tien jaar durende ware liefde voor elkaar, leven Mila en Javier ogenschijnlijk in totale harmonie. Deze illusie wordt wreed verstoord door de ongeplande zwangerschap van Mila en het steeds toenemende drankmisbruik van Javier. Cinema.nl geeft slechts 2 (van 5) sterren: 'Melodrama (...) bezwijkt onder het vele drama dat schrijver/regisseur Laine over haar personages uitstort. Variërend van verslaving, jaloezie en onverwachte zwangerschap tot bindingsangst, werkeloosheid en huiselijk geweld. De acteurs (de veelvuldig snikkende Binoche voorop) maken er het beste van, maar worden bovendien gehinderd door de ongeloofwaardige plot en eendimensionale regie.'

À propos de Marion Laine

CC BY-SA 3.0 - Image by

Marion Laine est une actrice, réalisatrice et scénariste française.

Biographie

Elle est l'épouse de l'écrivain et traducteur Claro.

Filmographie

Actrice

  • 1990 : Équipe de nuit de Claude d'Anna : la jeune fille
  • 1991 : Merci la vie de Bertrand Blier : une infirmière
  • 1992 : Sic transit de Gilles Verdiani (court-métrage) : Cécile
  • 1992 : Les Merisiers de Pierre Lary (téléfilm) : la pharmacienne
  • 1994 : Revivre de Jean-Luc Raynaud : Sophie
  • 1995 : Le Contre-ciel de Siegrid Alnoy (moyen métrage)
  • 1995 : Navarro, épisode Le Choix de Navarro de Nicolas Ribowski (série télévisée) : Delphine
  • 1995 : Julie Lescaut, épisode Propagande noire d'Alain Bonnot (série télévisée) : Valérie Arnold
  • 1996 : Le R.I.F., épiso…En lire plus sur Wikipedia