Een in Amerika wonende jonge Indische vrouw, keert naar Nederland terug om op zoek te gaan naar de waarheid over haar verleden.
Titre
Ver van familie / scen. en regie Marion Bloem naar haar gelijknamige roman
Directeur
Marion Bloem
Compositeur
Alex Britti Mirjam Verheem Fons Merkies Patrick Drabe
Acteur
Anneke Grönloh 1942-2018 Terence Schreurs
Langue
Néerlandais
Éditeur
Video Film Express, 2009
1 dvd-video + bonus-cd + boekje
Durée
143 min.
Note
Taalkeuze: Nederlands, Engels Ondertiteling: Nederlands, Engels Bonus-cd bevat de soundtrack
EAN
8713053012327

Commentaires

Speelfilmdebuut van Marion Bloem die behalve de regie, ook het scenario schreef op basis van haar gelijknamige roman* uit 1999, produceerde, de casting deed en de liedteksten schreef. Deze 'Indische' familiekroniek over een grote Indische familie in Nederland speelt in de jaren tachtig. Grootmoeder Em (Anneke Grönloh) ligt op sterven en de familie verzamelt zich om haar heen, terwijl kleindochter Barbie (Terence Schreurs) uit de Verenigde Staten in Nederland op zoek gaat naar haar familie. Verder spelen er nog vele bekende (Indische) Nederlanders mee zoals Riem de Wolf, Nada van Nie en Katja Römer-Schuurman. Jann Ruyters (Trouw 23-10-'08): 'Bloem neemt lang de tijd (...) om de lijntjes tussen de vele familieleden uit drie generaties te schetsen, en komt toch niet veel verder dan een warrige oppervlakte. (...) Wat rest is een op zijn best aandoenlijke, al te expliciete, soms knullig geacteerde familiesoap, waar tout acterend Indisch Nederland (...) voor zijn opgetrommeld.' Coen van Zwo…Lire la suite

À propos de Marion Bloem

Marion Bloem, née le 24 août 1952 à Arnhem, est une réalisatrice, productrice, scénariste, actrice, femme de lettres et écrivaine néerlandaise.

Carrière

Marion est née en 1952, de père indonésien et d'une mère néerlandaise.

Filmographie

Réalisatrice, productrice et scénariste

Cinéma et téléfilms