Livre
Néerlandais

Als je man verandert : wat gebeurt er met een relatie als de man prostaatkanker krijgt?

Marion Bloem (auteur), Paul Kil (auteur)

Als je man verandert : wat gebeurt er met een relatie als de man prostaatkanker krijgt?

Elke behandeling om prostaatkanker te bestrijden heeft gevolgen die je noch als patiënt, noch als partner kunt voorzien. Is de arts wel in staat om je over die (mogelijke) veranderingen in te lichten?
In Als je man verandert wordt op indringende en persoonlijke wijze beschreven wat de partner van de patiënt meemaakt vanaf het moment dat de arts de diagnose van prostaatkanker stelt. Schrijfste
Titre
Als je man verandert : wat gebeurt er met een relatie als de man prostaatkanker krijgt?
Auteur
Marion Bloem Paul Kil
Langue
Néerlandais
Édition
3
Éditeur
Amsterdam: Bakker, 2011
314 p.
ISBN
9789035135307 (paperback)

Commentaires

De auteurs zijn een klinisch psychologe, die tevens ervaringsdeskundige is, en een uroloog. De klinisch psychologe is ook schrijfster, filmmaakster en beeldend kunstenares en heeft te maken gehad met een partner, die tevens arts is, en die prostaatkanker kreeg. In het boek worden vijftien casussen beschreven van patiënten met prostaatkanker. Het ziekteproces en de implicaties voor de patiënt worden door de uroloog nader toegelicht. Het bijzondere van dit boek is dat er veel aandacht is voor de gevolgen van de ziekte voor de partner van de patiënt. Met deze vijftien casussen komen uiteraard de vele problemen voor beide partners en de diversiteit ervan aan de orde. Met een goede verklarende woordenlijst, die tevens index is. De moeite waard door de invalshoek en de uitgebreide aandacht voor de partner.

À propos de Marion Bloem

Marion Bloem, née le 24 août 1952 à Arnhem, est une réalisatrice, productrice, scénariste, actrice, femme de lettres et écrivaine néerlandaise.

Carrière

Marion est née en 1952, de père indonésien et d'une mère néerlandaise.

Filmographie

Réalisatrice, productrice et scénariste

Cinéma et téléfilms