Livre
Néerlandais

Liefde, liefde, nog eens liefde

Mariken Jongman (auteur)

Liefde, liefde, nog eens liefde

Public cible:
12-14 ans et plus
Kiek en haar vriendin sluiten een weddenschap: ze willen dit jaar ontmaagd worden. Kiek is smoorverliefd, maar de liefde blijkt niet eenvoudig. Bovendien moet ze haar vader, voormalig rockmuzikant, helpen om zijn leven op orde te krijgen. Dat pakt niet uit zoals gepland.
Titre
Liefde, liefde, nog eens liefde
Auteur
Mariken Jongman
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2012
264 p.
Note
Vervolg op Kiek
ISBN
9789047704317 (hardback)

Commentaires

Seks verkoopt. En toch zou het niet eerlijk zijn om Mariken Jongman, auteur van Kiek en Liefde, liefde, nog eens liefde, te beschuldigen van goedkoop winstbejag. Beide boeken over Kiek mogen dan wel openen met een verwijzing naar seks, onder de ogenschijnlijk oppervlakkige interesses van het vijftienjarige hoofdpersonage schuilen een hoop andere gevoelens.
Zoals elke jongere kampt Kiek met onzekerheid, niet het minst rond liefde en seks — die ze volgens het ‘lintjescontract’ dat ze met haar beste vriendin sloot, voor haar zestiende verjaardag moet hebben — maar ook rond haar vader, die ze in het vorige boek voor het eerst heeft ontmoet, en haar moeder, met wie de relatie niet altijd van een leien dakje loopt.
Van al die beslommeringen brengt Liefde, liefde, nog eens liefde in dagboekstijl verslag uit: Kiek blikt terug op wat haar overkomen is in de wat associatieve verteltrant die eigen is aan iemand die probeert helderheid te scheppen in haar eigen gesc…Lire la suite
Kiek (15, ik-figuur) en haar vriendin Lottie besluiten dat ze nog voor hun volgende verjaardag voor het eerst met iemand naar bed moeten zijn geweest. Het valt nog niet mee dat te organiseren, want de liefde kan gecompliceerd zijn. Dat Kiek haar eindelijk gevonden vader, een ex-verslaafde basgitarist die nu helemaal ‘in de Heere’ is, niet helemaal kan volgen in zijn Hallelujah-stemmingen, en dat het gedrag van de voorgangers van opwekkingsdiensten op Kieks lachspieren werkt, maakt het leven ook niet makkelijker. En dan dat irritante gedrag van haar moeder! Gelukkig heeft Lottie een boekje vol goede raadgevingen. Tweede boek over Kiek; eerder verscheen ‘Kiek’* (2009). De gebeurtenissen worden verteld door Kiek, in korte tekstblokken die heen en weer springen in tijd en plaats. De wisseling in tijd wordt aangegeven door de eerste zin van de nieuwe alinea in een groter en vet lettertype te drukken. Goede karaktertekeningen, verbluffende puberlogica, interessante sfeerbeschrijvingen, grap…Lire la suite